Amazon, kasiyersiz ilk Whole Foods mağazasını açtı

Amazon, Just Walk Out teknolojisini ilk kez bir Whole Foods mağazasına getirerek müşterilerin herhangi bir kasiyerle etkileşime girmek zorunda kalmadan alışveriş yapmalarına ve ürünleriyle mağazadan ayrılmalarına olanak tanımaya başladı.
Amazon, kasiyersiz ilk Whole Foods mağazasını açtı

Amazon'un kasiyersiz mağaza deneyimi sunan Just Walk Out teknolojisi ilk kez bir mağazada kullanılmaya başlandı. Teknoloji devi bu teknolojiyi ilk kez bir Whole Foods mağazasına getirerek müşterilerin herhangi bir kasiyerle etkileşime girmek zorunda kalmadan alışveriş yapmalarına ve ürünleriyle mağazadan ayrılmalarına olanak tanımaya başladı. Söz konusu mağaza, 23 Şubat'ta Glover Park semtinde açıldı. Aslında bu semtte 20 yıldır bir mağaza bulunuyordu, ancak Just Walk Out teknolojisinin entegre edilmesiyle mağaza da yenilenmiş oldu.

Amazon, aslında Amazon Go ve Amazon Fresh markalı mağazalarda kasiyersiz marketler işletiyor, ancak bu teknoloji ilk kez bir Whole Foods mağazasına entegre edilmiş oldu. Biz de 2020 yılında sizlerle paylaştığımız bir haberde, Amazon'un kasiyersiz market teknolojisinin Whole Foods tarafından kullanılabileceğini belirtmiştik. Habere göre Whole Foods'un Amazon'un kasiyersiz market teknolojisini 2021 yılının ikinci çeyreğinden itibaren kullanmaya başlayabileceği bilgisi paylaşılmıştı, ancak pandemi nedeniyle tahmini sürede 1 yıllık sarkma yaşandı. 

Mağazayı ziyaret edenlere göre Whole Foods, tipik QR kodların yanı sıra Amazon'un avuç içi tanıma teknolojisine de sahip. Ayrıca mağazada hala, kasiyersiz teknolojinin nasıl çalıştığını açıklayan çeşitli tezgahlarda çalışan bir dizi çalışan bulunuyor.

Amazon, Whole Foods'u 2017'de 13.7 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Whole Foods, organik ve sağlıklı ürünler denilince akla gelen ilk süpermarket zincilerinden biri. 1978'te kurulan Whole Foods, bugün ABD ile birlikte Kanada ve Birleşik Krallık'ta birçok mağazayla hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.