Stellantis: Elektrikli otomobil fiyatlarını dengelemek için yeni yöntemler bulunması gerekiyor

Carlos Tavares, fiyat meselesinin dünya üzerinde bulunan 11 milyon elektrikli araç için en büyük meselelerden biri olduğunu söyledi. Sorunun beş yıl içinde çözülmesi gerektiğini belirtti.
Stellantis: Elektrikli otomobil fiyatlarını dengelemek için yeni yöntemler bulunması gerekiyor

Elektrikli otomobil fiyatlarının içten yanmalı motorlu araçlara nazaran daha da pahalı. Yani fiyat, bu araçların yaygınlaşmamasının en önemli nedenlerin başında geliyor. Stellantis'in CEO'su Carlos Tavares, elektrikli otomobil fiyatlarını dengelemek için yeni yöntemler bulunması gerektiğini söyledi. Bunun dünya üzerinde bulunan 11 milyon elektrikli araç için en büyük meselelerden biri olduğunu söyledi. Sorunun beş yıl içinde çözülmesi gerektiğini belirtti.

Ocak 2021'de Fransız Groupe PSA ile İtalyan-Amerikan Fiat Chrysler Automobiles şirketlerinin birleşmesiyle kurulan  Stellantis,130'dan fazla pazarda araç ve hizmet sunuyor. Stellantis, yeni uzun vadeli stratejik planını ise 1 Mart'ta açıklamayı hedefliyor. Şirket, yıllık 8,7 milyon araç üretme kapasite ve 176 milyar dolar ciroyla bu alanda Volkswagen, Toyota ve Renault-Nissan’ın ardından dünyada dördüncü sırada geliyor.

2025-2030 yılları arasında tamamen elektrikli modellere geçileceğini açıkladı. Stellantis CEO'su Carlos Tavares'e göre bu değişimin tamamen politik olduğunu belirtti. Elektrikli araçların tedarik edilmesinin yanmalı otomobillere göre yaklaşık yüzde 45 daha maliyetli olduğunu kaydetti. Stellantis, önümüzdeki dört yıl içinde elektrikli otomobil ve bu konudaki yeni yazılımlara 35,5 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. Şirketin 2024 yılına kadar elektrikli iki araç üretmek olduğu söylenmişti.

Carlos Tavares, "2030 yılına kadar Avrupa'daki satışlarının yüzde 70'ten, ABD’deki satışlarının yüzde 40'tan fazlasını hibrit ve tam elektrikli araçların oluşturmasını hedefliyoruz" diyerek bu konudaki iddiasını ortaya koymuştu. Ayrıca 2024 yılına kadar pil maliyetlerini yüzde 40 azaltmak istediklerini sözlerine eklemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.