Gucci sanal mağaza ve etkinlik mekanı için The SandBox ile iş birliği yaptı

Moda devi Gucci, metaverse girişimi The Sanbox'tan alan satın aldı. Gucci, The SandBox'ta satın aldığı alanda "interaktif moda deneyimi" inşa etmeyi planlıyor. Sanal mağaza ve etkinlik mekanı olarak kullanılacak.
Gucci sanal mağaza ve etkinlik mekanı için The SandBox ile iş birliği yaptı

Moda devi Gucci, metaverse girişimi The Sanbox'tan alan satın aldı. Bildiğiniz üzere girişim, markaların The SandBox'ta alan ya da başka bir deyişle arazi satın almasını ve bu alanlara sanal mülkler inşa etmesini sağlıyor. Bu noktada The Sandbox'ın şimdiye kadar adidas, Atari, Bored Ape Yacht Club, Binance, Snoop Dogg, The Smurfs ve DeadMau5 gibi önemli markalar, ünlüler ve kripto dünyasının önde gelenleriyle iş birliği yaptığını hatırlatalım.

Gucci ise Fortnite ile yaptığı iş birliğiyle dijital bir koleksiyon yayınlamış ve alanında öncü markalardan biri olmuştu. Hatta şirketin, Gucci Vault çatısı altında metaverse ile ilişkili projelere adım attığını belirtelim.

Gucci ve The SandBox iş birliğinin detayları 

Gucci, The SandBox'ta satın aldığı alanda "interaktif moda deneyimi" inşa etmeyi planlıyor. Bu interaktif deneyim, Gucci'nin yaratıcı direktörü Alessandro Michele liderliğinde hayata geçirilecek. Sanal mağaza ve etkinlik mekanı olarak kullanılacak bu alanın, güzellik arayışını içeren çocukluk anılarından esinleneceği belirtiliyor. 

Sanal mağazada tıpkı Fortnite'da olduğu gibi Gucci tasarımcıları tarafından hazırlanan dijital moda ürünlerinin yer alması bekleniyor. Ayrıca bu sanal mülk, interaktif bir labirent olarak tasarlanacak. Bunun yanında moda ve metaverse hakkında etkinliklere de ev sahipliği yapacak. 

The SandBox'ta sergilenecek dijital ürünlerin, Gucci Vault'ta yer alan Collina StradaRave Review ve Ahluwalia gibi tasarımcılar tarafından üretilmesi olası. 

Gucci'nin yenilikçi yaklaşımı

Fortnite örneğinde olduğu gibi Gucci'nin uzun süredir Z kuşağını kalbinden yakalayacak projelere imza attığını belirtmekte fayda var. Ne de olsa Gucci, dijital moda, NFT ve Metaverse kavramlarını ilk benimseyen markalardan biri oldu. Superplastic ile iş birliği yapan marka, 500 NFT'den oluşan SuperGucci isimli bir koleksiyon yayınladı. 

Gucci Vault'un Discord kanalı üzerinden Metaverse ve NFT alanındaki iletişimini güçlendiren Gucci, geleceğin Metaverse'ünde şimdiden yerini almış oluyor. 

Metaverse emlak piyasası ve e-ticaretin dönüşümü

The SandBox ise Gucci ile yaptığı iş birliği sayesinde rakibi Decentraland'e karşı elini güçlendirmiş oluyor. Geçtiğimiz aylarda The SandBox'ta yer alan bir süper mega yatın 650 bin dolara satıldığını düşünürsek, The SandBox'taki Metaverse emlak piyasasının gelecek vadettiğini söyleyebiliriz. 

Yine de piyasadaki tek Metaverse girişimi The SandBox değil. The SandBox ve Decentraland'ten farklı olarak Horizon Worlds ve Rec Room sanal gerçeklik alanındaki Metaverse girişimleri olarak öne çıkıyor. 

Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik başlıklarının kullanım oranı yükselirken, Metaverse, E-ticaret şirketlerine yeni fırsatların kapılarını aralıyor. Bu yeni fırsatları yakından incelemek için konu hakkında kaleme aldığımız yazıyı inceleyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.