Müşterilerin mağaza çalışanlarıyla bağlantı kurarak canlı yayında alışveriş yapmalarını sağlayan girişim: Wisho

Wisho yazılımı, partner markaların web sitelerinde influencer marketing çalışmalarının yapılabileceği, bir milyon kullanıcıya kadar kullanıcının katılabildiği çoklu canlı yayınlar düzenlemeye de olanak tanıyor.
Müşterilerin mağaza çalışanlarıyla bağlantı kurarak canlı yayında alışveriş yapmalarını sağlayan girişim: Wisho

Pandemi hayatlarımızı birçok alanında bazı değişikliklerin yaşanmasına neden oldu. Bu değişikliklerden kimi kalıcı olurken kimin etkisi pek uzun sürmedi. Ancak bu dönemde hayatlarımızda en fazla artış gösteren kavramlardan birinin online alışveriş olduğunu söyleyebiliriz, zira evlere kapandığımız dönemde alıştığımız bu alışveriş çeşidi kolaylığı, zamandan tasarruf ettirmesi ve hesaplı oluşuyla kalplerimizi kazandı. İşte her geçen gün hacmi artan e-ticaretin bu denli yükselişte olması, bu alanda çıkan çözümlerin farklılaşmasına ve gün geçtikte yeni platformlarla tanışmamıza neden oluyor. Wisho da böyle bir girişim.

Perakende mağazacılık deneyimini sanal ortama taşıyor

Wisho perakende mağazacılık deneyimini çevrim içi ortama taşıyan bir yazılım olarak faaliyet gösteriyor. Wisho, marka müşterilerinin özellikle online alışveriş alanındaki deneyimlerini geliştirmek amacında diyebiliriz. Partner markalarının web sitelerine ve mobil uygulamalarına entegre olan Wisho, müşterilerin mağazalarda çalışan satış danışmanları ile sesli ve görüntülü bağlantı kurarak canlı yayın üzerinden alışveriş yapmalarına olanak tanıyor. Wisho yazılımı ek olarak partner markaların web sitelerinde influencer marketing çalışmalarının yapılabileceği, bir milyon kullanıcıya kadar kullanıcının katılabildiği çoklu canlı yayınlar düzenlemeye olanak tanıyor.

Wisho, partner markalarıyla ayda ortalama 2 bin 200 görüşme gerçekleştiriyor

Wisho, partner markalarıyla ayda ortalama 2 bin 200 görüşme gerçekleştiriyor. Yüzde 20'lere varan dönüşüm oranları gözlemleyen girişim, canlı yayından alışverişin online alışverişin geleceğine etki edeceğine inanıyor. Satış danışmanlarını online ortamda görevlendirerek onları her gün artan online alışveriş trendinin bir parçası haline getiren platform, bu sayede satış danışmanlarına online ortamda yaptıkları satışlar üzerinden prim kazandırıyor.

Wisho, markalardan çalışacak satış danışmanı adedine göre aylık bir üyelik ücreti alıyor.

Platformun, Hero, Goinstore, Assistbox gibi rakipleri bulunuyor, ancak rakiplerinden çeşitli yönleriyle ayrılıyor. Satış danışmanlarının çapraz satış yapabilmeleri için kullandıkları barkod okuma teknoloji sayesinde satış danışmanı datalarını da partner markalarımıza çok daha kapsamlı bir şekilde sunabiliyor. Ek olarak çoklu canlı yayın yazılımı sayesinde partner markaların influencer marketing'in gücünü kullanmalarına olanak tanıyor.

Berk Sağdıç (CEO), Bilal Baraz (CTO) ve Ali Efe Gündoğar (COO) tarafından Nisan 2020'de kurulan Wisho, şu anda 6 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. Platform, 7 ay içerisinde geliştirildi ve hayata geçirildi. 

Şu ana kadar 95 bin dolar pre-seed yatırım alan Wisho, yeni bir seed turuna çıktığını belirtiyor. Şirket, 400 bin dolar yatırım alarak ekibini genişletmek ve yurt dışında satış yapmaya başlamak istiyor. Wisho'nun 2022 yılı içerisinde 300 partner marka ve 1 pazar yeri uygulamasına entegre olma hedefi bulunuyor. Ek olarak, belirlenen ve markalarla görüşme yapmaya başladıkları bir Avrupa ülkesinde yazılımı satıp yurt dışı açılımı planımı da başlatmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.