Elektrikli Kick-Bike modelleri geliştiren yerli girişim: TOZZ Bike

2021 yılında Emre Kuvvetli ve Burak Kazar tarafından İstanbul'da kurulan TOZZ Bike, scooter modelleri ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan Pipegun 1 modelini satışa sundu.
Elektrikli Kick-Bike modelleri geliştiren yerli girişim: TOZZ Bike

Şehir içi ulaşımı için en önemli alternatiflerden biri haline gelen elektrikli bisikletler ve scooter modelleri ile ilgili pek çok gelişmeyi sizlere geçtiğimiz dönemlerde aktarmıştık. Bu alanda çalışan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan TOZZ Bike, elektrikli mobilite ürünleri geliştiriyor.

2021 yılında Emre Kuvvetli ve Burak Kazar tarafından İstanbul'da kurulan TOZZ Bike, scooter modelleri ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan kick-bike modelini geçtiğimiz aylarda tanıttı. TOZZ Bike tarafından aktarılan bilgilere göre Pipegun 1 isimli kick-bike modeli, yaklaşık 10 ay içinde geliştirildi. 

TOZZ Bike'ın kurucu ekibinin bizimle paylaştığı bilgilere göre ekip, 1993 model bir Vespa'nın elektrikli dönüşüm projesi sonrası edindiği bilgi birikimi ve otomotiv tecrübelerini Pipegun 1'e aktararak modeli geliştirdi. TOZZ Bike'ın ilk ürünü olma özelliğini de taşıyan Pipegun 1 (PG1), elektrikli mobilite ürünlerinde fonksiyonelliğin en önemli değer olarak algılandığı günümüzde kişiselleştirilebilir yapısı ile ön plana çıkıyor.

TOZZ Bike'ın ilk koleksiyon modeli olan Pipegun 1'in 20 adet sınırlı sayıda üretileceğini de ekleyelim. 8 saat içinde tamamen şarj olabilen Pipegun 1, tam şarj ile 45 kmlik bir menzile sahip. 20 inçlik tekerlekler ile gelen elektrikli kick-bike, gücünü ise 250W gücünde bir elektrik motorundan alıyor. Pipegun 1, modelinin başlangıç fiyatı ise 2 bin 100 dolar.

Pipegun 1 modelini ise marka ve sanatçı iş birlikleriyle yeni koleksiyonlar takip edecek. Temelinde tüm elektrikli scooter ve bisiklet modelleri ile rakip durumda olan Pipegun 1, elektrikli scooter, kaykay ve bisikletlerin bir karşımı olarak karşımıza çıkıyor.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan TOZZ Bike, son kullanıcıya hem eğlenebileceği hem de koleksiyon değeri taşıyacak ürün satışları gerçekleştirerek gelir elde ediyor. TOZZ Bike'ın temel hedefi ise yerel ve küresel anlamda, custom made (özel üretim) ruhunu yitirmeden benzersiz koleksiyonlar üretmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.