Enes Hoşgör tarafından kurulan Gesund, 500 İstanbul liderliğinde 2 milyon dolar yatırım aldı

Gesund tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 2 milyon dolar yatırım aldı. Gesund'ın 2 milyon dolarlık tohum yatırım turunun 500 İstanbul liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim.
Enes Hoşgör tarafından kurulan Gesund, 500 İstanbul liderliğinde 2 milyon dolar yatırım aldı

Tıbbi algoritmalar geliştiren yapay zeka şirketleri veya kendi modellerini test eden akademisyenler için "Sözleşmeli Araştırma Organizasyonu" (Contract Research Organization - CRO) olarak hizmet veren bir girişim olarak karşımıza çıkan Gesund, yatırım aldığını duyurdu.

Gesund tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 2 milyon dolar yatırım aldı. Gesund'ın 2 milyon dolarlık tohum yatırım turunun 500 İstanbul liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim. Alınan 2 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Gesund'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 4 milyon dolara ulaştı.

2021 yılında Enes Hoşgör tarafından Cambridge'de kurulan Gesund, yapay zeka şirketlerinin kendi ürünlerini test etmelerine olanak tanıyan verileri düzenliyor ve bu testlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilmesi adına altyapı da sunuyor.

Web sitesinde yer alan bilgilere göre 9 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Gesund'ın hem ABD'de hem de Almanya'da ofisleri bulunuyor. Gesund kurucusu ve CEO'su Enes Hoşgör tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, model sahiplerinin doğruluk ölçümleri üretmek için algoritmalarını verilere karşı çalıştırmasına olanak tanıyan ilk ürününü de geliştirdi. 

Hoşgör tarafından aktarılan bilgilere göre Gesund'un şu an için 30 potansiyel müşterisi de bulunuyor. Bu yıl içinde tekrar yatırım alabileceklerini de paylaşan Gesund kurucusu ve CEO'su Enes Hoşgör, ilerleyen dönemlerde ise Ar-Ge çalışmalarını artırarak ABD ve Avrupa'da çeşitli iş birlikleri gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.