SPONSORLU

Davet: İran merkezli yüksek teknoloji şirketleri, Türk teknoloji şirketlerini B2B görüşmelere davet ediyor

İran - Türkiye teknoloji ve girişimcilik ekosistemleri 1 Mart Salı günü İstanbul’da düzenlenecek B2B iş forumunda buluşuyor. Türk teknoloji şirketleri, 28 Şubat’a kadar ücretsiz kayıt olabiliyor.
Davet: İran merkezli yüksek teknoloji şirketleri, Türk teknoloji şirketlerini B2B görüşmelere davet ediyor

2020’nin başında İstanbul’da bir araya gelen İran ve Türkiye girişimcilik, teknoloji ve bilim ekosistemleri, iki yıl sonra yeni ortaklıklar için İstanbul’da buluşuyor. 1 Mart Salı günü gerçekleştirilecek etkinlikte, iki ülkenin yapay zeka, girişim hızlandırma, iletişim, nesnelerin interneti, medikal, yazılım, risk sermayesi, çevre, mühendislik hizmetleri ve nano teknoloji gibi iş alanlarında çözümler geliştiren şirketlerinin yanı sıra üst düzey yetkililer de yer alacak. Ücretsiz olarak kayıt olunabilen ve Lotus Nişantaşı’nda düzenlenecek II. İran - Türkiye Ticaret - Teknoloji İş Forumu’nda, İran İstanbul İnovasyon ve Teknoloji Evi’nin (IHIT) açılışı da gerçekleştirilecek.

Daha önce İran girişimcilik ekosisteminin güncel durumunu özetlemiş, İran ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin ve seyahat olanaklarının yetenek, sermaye ve teknoloji transferine katkıda bulunabileceğine ilişkin görüşler aktarmıştık. Bu ilişkileri güçlendirmeyi hedefleyen önemli bir etkinlik olan İran-Türkiye B2B İşbirliği Etkinliği kapsamında, İranlı bilim ve teknoloji yetkilileri ve İran merkezli teknoloji firmalarının temsilcilerinden oluşan bir heyet, İstanbul’da Türk mevkidaşlarıyla ve potansiyel iş ortaklarıyla bir araya gelecek.

Son yıllarda İran, bilim ve teknolojinin gelişimindeki büyümeden büyük ölçüde yararlandı ve yenilikçi ve teknolojik alanlarda güçlü bir ekosistem yarattı.Bugün teknolojinin çeşitli alanlarında faaliyet gösteren 7.000'den fazla şirket ve binlerce startup’a ev sahipliği yapıyor.

1 Mart Salı günü saat 08:30’da Lotus Nişantaşı’nda B2B görüşmelerle başlayacak etkinlik, öğle yemeğinin akabinde Türkiye ve İran girişimcilik ekosistemlerinin kesişim noktası olacak İran İstanbul İnovasyon ve Teknoloji Evi’nin (IHIT) açılış töreniyle sona erecek.

İran hükümetinden üst düzey yetkililer de katılacak

İran Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehdi Ghalenovi ile İran Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'ndan üst düzey yetkililerin de katılacağı etkinlik, İran Bilim ve Teknoloji Başkan Yardımcılığı, İran İhracat Geliştirme ve Teknoloji Transfer Fonu, Apomorphy Innovation Company, Rhyton Solutions, Workinton ve IFP News tarafından destekleniyor. Etkinliğin katılımcıları arasında İran’dan yazılım geliştirme, e-ticaret, strateji danışmanlığı, sağlık teknolojileri, finans teknolojileri, dijital dönüşüm çözümleri gibi alanlarda çalışan 50’yi aşkın şirket ve girişimin yanı sıra İran merkezli risk sermayesi fonları da yer alıyor.

İran merkezli şirketlerle ortaklık ve işbirliği fırsatı

Yazılım, muhasebe, fintech, edtech, e-ticaret, danışmanlık, mühendislik hizmetleri, çevre, sağlık, insurtech, nanoteknoloji, elektronik ve turizm gibi alanlarda faaliyet gösteren 50 İran merkezli teknoloji şirketinin katılacağı ücretsiz etkinlikte iki ülke arasındaki işbirliği fırsatları değerlendirilecek. Söz konusu alanlarda Türkiye’de faaliyet gösteren tüm şirketlerin ücretsiz olarak kaydolabildiği iş forumu, iki ülkenin önde gelen girişimlerini potansiyel yatırım, ortaklık, işbirliği ve teknoloji transferi fırsatları için aynı masa etrafında toplamayı hedefliyor.

Etkinliğe bu bağlantıdan ücretsiz olarak kayıt olunabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.