Outdoor etkinliklerini tek platformdan kullanıcılara sunan uygulama: Outdoora

Uygulamayı indiren kullanıcılar, Outdoora ile farklı lokasyonlardaki outdoor etkinliklerine tek tıkla ödeme yaparak katılabiliyor veya isterlerse kendi etkinliklerini oluşturup arkadaşlarını o etkinliklere çağırabiliyor.
Outdoor etkinliklerini tek platformdan kullanıcılara sunan uygulama: Outdoora

Covid-19 pandemisi hepimizin hayatında bazı değişikliklere neden oldu. Bu değişikliklerin ilk başta kalıcı olacağı düşünülmezken zaman ilerledikçe tüm hayatımızın bunlara göre şekillenmeye başladığını; zevklerimizin ve alışkanlıklarımızın bile yavaş yavaş değiştiğini gördük. Evlerde daha fazla vakit geçirmeye başladık, uzaktan çalışmanın kimi zaman daha verimli olduğunu fark ettik, hatta tatillerimizi bile buna göre şekillendirmeye başladık. Kapalı bir odada geçen otel tatilleri yerini, uzun yürüyüşlere, karavanla çıkılan yolculuklara, bungalovlarda doğayla iç içe geçirilen tatillere bıraktı. Durum böyle olunca outdoor sporlara olan ilgi de arttı. 

Outdoora da bu dönemde, açık hava sporlarına olan ilginin ciddi anlamda yükselişte olduğu zamanda hayata geçirilmiş bir girişim. Outdoora kurucu ortağı Fatih Mehmet Demiraslan da özellikle pandemi döneminde doğaya daha fazla yüzünü dönmek isteyenlerin sayısının artmasının ve kendisine bu konuda danışılmasının sonrasında Outdoora fikri şekillenmeye başladığını belirtiyor. Demiraslan, bu aşamada yavaş yavaş vücut bulan Outdoora ekibi ile kafa kafaya verip girişim macerasının peşine düşmeye karar verdiklerini söylüyor. 

21 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor

Fatih Mehmet Demiraslan ve Aslı Deniz Kuru Özcan tarafından hayata geçirilen Outdoora, uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonrasında 2022 Şubat ayı itibarıyla aktif hale getirildi. Platform şu anda 21 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. Outdoora, outdoor denilince akla gelen etkinlikleri platform üzerinden kullanıcılara sunan bir uygulama. Uygulamayı indiren kullanıcılar, Outdoora ile farklı lokasyonlardaki outdoor etkinliklerine tek tıkla ödeme yaparak katılabiliyor veya isterlerse kendi etkinliklerini oluşturup arkadaşlarını o etkinliklere çağırabiliyor. Aynı zamanda uygulamayı sosyal bir platform haline de getiren ‘takip et’ mekanizması ile kullanıcılar etkinliklere katılmaya teşvik ediliyor.

Outdoora'yı kullanmak da oldukça basit. Kullanıcı, uygulamayı indirip profil oluşturduktan sonra istediği etkinliğe katılabiliyor ve ödeme direkt olarak uygulama içinden yapılıyor. Kişiler, katıldıkları etkinliğin malzeme listesine bakarak ihtiyaçlarını belirleyebiliyor, hava durumunu takip edebiliyor, lokasyon hakkında detaylı bilgiye ulaşabiliyor. Etkinlik sohbet sayfasında da organizatör ve diğer katılımcılarla bilgi paylaşımında bulunabiliyor. Kullanıcılar, katıldıkları etkinliklerden fotoğraf paylaşımında bulunabiliyor, etkinlikte kendi bisiklet, motosiklet, yürüyüş vb. rotasını oluşturabiliyor ya da etrafında var olan rotaları deneyimleyebiliyor.

15 gün içinde 10 binden fazla kişi tarafından indirildi

Outdoora, sadece 15 gün içinde 10 binden fazla kişi tarafından indirildi. Outdoora'ya süre içinde 7 binin üzerinde kullanıcı, 40’ın üzerinde etkinlik ve 20’nin üzerinde organizatör firma dahil oldu. Önümüzdeki dönemde bu sayıların hızla artacağı öngörülüyor. 

Herkesçe bilinen pazar yeri modeli ile ilerleyen Outdoora, platformda yapılan etkinlik ve ürün satışlarından, pazarlama ve altyapı ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik komisyon alarak gelir elde ediyor. İlk altı aylık plan çerçevesinde yatırım alma hedefi bulunmayan girişim, sonrası için yatırımcı görüşmelerine başladı. 

Teknoloji ile outdoor dünyası iç içe

Outdoora'nın öncelikli hedefi, outdoor dünyasını ve pazarını büyütmek. Değişen turizm ve spor trendlerini de göz önüne alarak bir yandan outdoorun gençlerin yeni yaşam tarzı olmasına ön ayak olurken bir yandan da outdoor dünyasındaki paydaşların girişimle birlikte büyümesi amaçlanıyor.

Ayrıca teknoloji ile de outdoor dünyasını iç içe geçirerek kullanmak öncelikli hale getirilmek isteniyor. Turizm sektöründe çok öncelik verilmeyen outdoor turizminde de hem teknoloji hem de ödeme altyapısı açısından güvenilir bir platform olarak ön planda olmak ve bu işi daha profesyonel seviyelere çıkarmak ile etkinlik satışı ile başlanan yolculukta, farklı modülleri de canlıya alarak hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda, en kısa sürede yer almak ve global bir girişim olmak da Outdoora'nın gelecek hedefleri arasında yer alıyor. 

Outdoora'yı App Store'dan, Google Play Store'dan veya App Gallery'den indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.