Tesla, GİGA Berlin için gerekli izinleri hala alamadı

Elon Musk, geçen ağustos ayında buradaki elektrikli otomobil üretiminin Ekim ayında başlayacağını söylemişti. Alman Hükümetinin gerekli izinleri vermeye niyetli olduğu konuşulsa da hala açılış için onay vermedi.
Tesla, GİGA Berlin için gerekli izinleri hala alamadı

Elektrikli araç üreticisi Tesla, 2019 yılında Avrupa'daki ilk fabrikasını Almanya’nın başkenti Berlin’de kuracağını açıklamıştı. “Giga Berlin” adı verilen fabrikada batarya, güç aktarma organları ve araç üretimi planlanırken üretilecek ilk otomobilin Model Y olacaktı. Fabrikanın 2021 yılında faaliyete geçmesi beklenirken hala ne zaman açılacağı muamma. 

Geçen ağustos ayında buradaki elektrikli otomobil üretiminin geçtiğimiz Ekim ayında başlayacağını söyleyen Elon Musk'ın zaman kaybetmesine karşılık hedefine yakın olduğu düşünülüyor. Yakın zamanda Alman basınında çıkan haberlerde, hükümetin Tesla'ya üretim için onay vermeye yakın olduğunu belirtiliyor. Fakat Tesla açılış için hala onay alamadı. 

Avrupa satışlarını hızlandırmak amacıyla kurulan tesisin 10 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtiliyor. Bir taraftan Musk'ın aslında bu fabrikayı İngiltere'de kurmak istediği ama girişimcinin Brexit nedeniyle bu kararından vazgeçtiği konuşuluyor.

Avrupa Komisyonunun Sürdürülebilir ve Akıllı Ulaşım Stratejisi doğrultusundaki uzun vadeli hedefleri arasında; 2030 yılına dek elektrikli araçların (EV) 30 milyona ulaşacağı belirtilmişti. Avrupa’daki ulaşıma bağlı sera gazı salınımları, 2050 yılına kadar yüzde 90 oranında azalacağı söylenmişti. Bu anlamda hem tüketicilere hem de otomobil üreticilerine pek çok teşvik sunuluyor.

ABD, geçen hafta 400 bin elektrikli araç şarj ünitesi kurmayı planladıklarını açıklanmıştı. Halka açık toplam şarj ünite sayısını yarım milyona çıkardığını belirtmişti. Bu kapsamda önümüzdeki beş yıl için projeye 5 milyar dolar ayıracakları kaydedilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.