Kripto cüzdan uygulaması Multis, Sequoia Capital liderliğinde 7 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turuna Long Journey Ventures, Sound Ventures, MakerDAO, White Star Capital, eFounders, Y Combinator, Paul Veradittakit, Ryan Selkis ve Diogo Monica katılım gösterdi.
Kripto cüzdan uygulaması Multis, Sequoia Capital liderliğinde 7 milyon dolar yatırım aldı

Web3 şirketleri ve merkeziyetsiz otonom kuruluşlar (DAO) için kripto cüzdanı uygulaması Multis, Sequoia Capital liderliğinde 7 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Long Journey Ventures, Sound Ventures ve MakerDAO katılım gösterdi. Şirketin mevcut yatırımcıları White Star Capital, eFounders ve Y Combinator'ın da tura katıldığını belirtelim. Ayrıca yatırım turunda Paul Veradittakit, Ryan Selkis ve Diogo Monica gibi melek yatırımcıların yer aldığını eklemekte fayda var. 

Tohum öncesi yatırımda Y Combinator'dan 150 bin dolar alan Multis, 2020'de gerçekleştirdiği tohum yatırımda 2.2 milyon dolar yatırım almıştı. O dönemde tohum yatırımına Coinbase Ventures'ın da katılması dikkatleri çekmişti. 

Multis'in faaliyet alanı 

2019 yılında Thibaut Sahaghian tarafından kurulan Multis, Web3 kuruluşlarının finansal süreçlerini yönetmesi için tüm hizmetleri tek bir uygulamada topladığı bir çözüm sunuyor. Multis hesapları, Web3 profesyonellerine finansal açıdan güven aşılarken, Multis'in uygulaması, özellikleri ve araçlarıyla öne çıkıyor. 

Uygulamada sunulan panel üzerinden birden fazla blok zincirinde ve kripto cüzdanında yer alan kripto varlıklarınızı görüntüleyebiliyorsunuz. Ayrıca kripto muhasebesi yapabilmenizi kolaylaştıran araçlar sunan Multis, ekiplerinizin harcama yönetimi yapmasını sağlıyor. 

Öne çıkan veriler

2020'deki yatırımın ardından beta sürümü üzerinde çalışan Multis, Web3 alanında 150'den fazla kurucu ortak ve "C-Level" olarak tabir edilen üst kademe yönetici ile iletişime geçti.

Girişimin kurucusu Thibaut Sahaghian, teknoloji alanında öncü olan DeFi şirketleri, NFT stüdyoları ve DAO'ların finans alanında kullandığı araçların tarih öncesi olduğunu dile getiriyor. Sahaghian, kripto girişimi kurucularının çoğunun, temel finansal operasyonları yürütmekte güçlük çektiğini belirtiyor. 

Ocak ayının son haftalarında beta sürümünü yayınlayan Multis, 2 hafta içinde 300'den fazla Web3 şirketi ve DAO tarafından ilgi gördü. Multis, bu kuruluşları, herhangi bir reklam kampanyasına ihtiyaç duymadan kendine çekmeyi başardı. Ürünün kullanıcıları arasında Compound Labs, The Sandbox ve Teller Protocol yer alıyor. Multis'in gerçek bir ihtiyaca cevap verdiğini söylemek mümkün. 

Ekip yatırımı mühendislik, ürün ve iş geliştirme alanlarında yeni ekip üyelerini işe almak için kullanacak. Bu bağlamda Multis, ekibe 15 tam zamanlı çalışan almayı planlıyor.  

Ayrıca girişim, kripto ve ABD doları özelinde brokerlık hizmetlerine odaklanan bir ürün geliştirmek için bütçe ayıracak. Multis buna ek olarak, havale hizmetleri sunmayı ve şirket kartı çıkarmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.