Instagram Hikaye Beğenileri özelliği herkese açılıyor

Bir süredir Hikaye Beğenileri özelliğini geniş kapsamda test eden Instagram, yeni özelliği Gizli Hikaye Beğenileri'ni duyurdu.
Instagram Hikaye Beğenileri özelliği herkese açılıyor

Instagram'ın hikayelerde beğeni özelliği üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık. Bir süredir bu özelliği geniş kapsamda test eden şirket, yeni özelliği Gizli Hikaye Beğenileri'ni (Private Story Likes) duyurdu. Bu yeni özellik, kişilerin Instagram Hikayelerine DM göndermeden beğeni bırakmanızı sağlıyor. 

Bildiğiniz üzere, Instagram'da Hikayelere bıraktığınız her yorum, kullanıcıların karşısına mesaj olarak çıkıyor. Gizli Hikaye Beğenileri sayesinde kullanıcılara mesaj göndermeden beğeninizi belli edebiliyorsunuz. 

Gizli Hikaye Beğenileri özelliğinin detayları

Son zamanlarda sosyal ağlardan yeni özellikler duyurmayı alışkanlık haline getiren Adam Mosseri, paylaştığı videoda özelliğin detaylarını aktardı. Mosseri'nin söylediklerine göre, Gizli Hikaye Beğenileri, Hikayelerin altında yer alan yorum ve DM ikonlarının arasında yer alacak. 

Beğeni ikonuna basıldığında, Hikayenin sahibi beğenileri görüntüleyenler kısmında görebilecek. Bununla beraber Hikayelerin beğeni sayısına sahip olmayacağını belirtelim. Yaklaşık iki yıldır Instagram akışında beğeni sayılarını gizlemek üzere çalışmalar yapan şirket, Hikaye beğenilerinde de bu yaklaşımı benimsemiş görünüyor. Şu anda Instagram akışında beğeni sayısını gizleme özelliği kullanıcıların insiyatifinde olsa da; yeni geliştirilen özelliklerde bu insiyatifin ortadan kalktığını söylemek mümkün. 

Özellikle eski Facebook çalışanı Francis Haugen'in Instagram'a dair sarsıcı iddiaları, şirketin platformda daha destekleyici bir ortam yaratma çabasını tetiklemiş olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.