Bulut tabanlı oyunlara odaklanan Return Entertainment, 6 milyon dolar yatırım aldı

Return Entertainment tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 6 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Finlandiya merkezli Return Entertainment, sadece bulut tabanlı olarak oynanabilecek oyunlar geliştirmeyi hedefliyor.
Bulut tabanlı oyunlara odaklanan Return Entertainment, 6 milyon dolar yatırım aldı

Oyun sektörünün geleceği olarak görülen bulut tabanlı oyun platformlarını geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Bulut tabanlı oyun platformları içinde genelde daha önceden oyun konsolları veya PC için geliştirilen oyunların yer aldıklarını görüyoruz.

Bu durumu değiştirmek adına yola çıkan Finlandiya merkezli Return Entertainment, sadece bulut tabanlı olarak oynanabilecek oyunlar geliştirmeyi hedefliyor. Return Entertainment tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 6 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre Return Entertainment'ın 6 milyon dolarlık yatırım turu Bitkraft Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Bitkraft Ventures'ın haricinde ise Sisu Game Ventures, Vgames, 1Up Fund ve SMOK Ventures da katıldı.

20199 yılında Antti Sartanen, Tuomas Paavola ve Toni Hollming tarafından Helsinki'de kurulan Return Entertainment, internet tarayıcıları, PC ve mobil cihazlarda oynanabilecek bulut tabanlı oyunlar geliştirmeyi hedefliyor. Return Entertainment tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 6 milyon dolarlık yeni yatırım, girişimin 2 oyun geliştirmesi için kullanılacak.

Oyunların direkt olarak bulut tabanlı platformlar için geliştirilmesi performans anlamında çok daha başarılı oyunların karşımıza çıkmasını sağlayabilir. Return Entertainment tarafından paylaşılan bilgilere göre oyunların direkt olarak bulut tabanlı oynanış için geliştirilmesi onları çalıştırmak için pahalı donanımlara ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldırıyor.

Return Entertainment tarafından geliştirilecek olan oyunların konsol kalitesinde grafiklere sahip olması da bekleniyor. Cross-play/platform desteğine de sahip olacak olan Return Entertainment oyunları; akıllı telefon, tablet ve PC'den giriş yapan oyuncuların birlikte oynamalarına da olanak sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.