Intel, odağına kripto para madenciliğini alan yeni bir işlemci üzerinde çalışıyor

Günümüzün en önemli işlemci üreticilerinden olan Intel tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, odağına kripto para madenciliğini alan yeni bir işlemci üzerinde çalışıyor. 
Intel, odağına kripto para madenciliğini alan yeni bir işlemci üzerinde çalışıyor

Özellikle geçtiğimiz yıllarda oldukça popüler bir hale gelen kripto para madenciliği, büyük markaların da ilgisini çekmeye devam ediyor. Günümüzün en önemli işlemci üreticilerinden olan Intel tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, odağına kripto para madenciliğini alan yeni bir işlemci üzerinde çalışıyor. 

Kripto para madenciliğindeki en önemli detaylardan biri ise işlemci seçimi. Seçilen işlemcinin enerjiyi ne kadar verimli kullandığı kripto para madenciliğinden ne kadar kar elde edeceğinizi doğrudan etkiliyor. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz dönemlerde kripto para madenciliği genelde AMD tarafından üretilen işlemcilerin kullanıldığını gördük.

AMD tarafından üretilen işlemcilerinin kullanılmasının ana nedeni ise ise üretilen bazı işlemcilerin oldukça verimli enerji tüketimlerine sahip olmalarıydı. Kısacası kripto para madenciliğinde kullanılan işlemciler yarışında AMD'nin Intel'in bir adım önünde olduğunu söyleyebiliriz.

Bu durumu değiştirmek adına yola çıkan Intel, enerji verimliliği yüksek ve odağına kripto para madenciliğini alan yeni bir işlemci üzerinde çalışmalar yaptığını duyurdu. Intel tarafından "blockchain hızlandırıcısı" olarak adlandırılan işlemcinin 2022'nin son aylarında resmen kullanıma sunulması bekleniyor.

Edindiğimiz bilgilere göre Intel'in kripto para madenciliği için geliştirdiği işlemcinin şimdiden iki önemli müşterisi bulunuyor. Bu müşterilerden biri ise Jack Dorsey'in sahibi olduğu finansal teknoloji şirketi Block (eski adıyla Square).

Intel tarafından aktarılan bilgilere göre kripto para madenciliği odaklı yeni işlemci ile ilgili detaylar 20 Şubat tarihinde düzenlenecek olan International Solid-State Circuits konferansında paylaşılacak. İşlemci ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.