Apple, AirTag'lerin kötü amaçlı kullanımını durdurmak istiyor

AirTag, satışa çıktığı günden bu yana kötü amaçlı olarak insanların veya araçların izlenmesi için kullanılabiliyor. Bu durumu değiştirmek isteyen Apple, AirTag ile ilgili yeni güvenlik özellikleri getirdiğini duyurdu.
Apple, AirTag'lerin kötü amaçlı kullanımını durdurmak istiyor

Apple'ın kaybolan eşyalarınızı bulmanızı sağlayan bir takip cihazı olarak görev gören AirTag'i tanıttığını sizlere geçtiğimiz yılın Nisan ayında aktarmıştık. Oldukça küçük boyutlara ve basit bir kullanım mantığına sahip olan AirTag, kötü amaçlı bir şekilde de kullanılanılabiliyor.

Apple tarafından kullanıcılarının kendi eşyalarını takip etmeleri için geliştirilen AirTag, satışa çıktığı günden bu yana gizlice ve kötü amaçlı olarak insanların veya araçların izlenmesi için de kullanıldı. Bu durum için Apple tarafından bir dizi güvenlik önlemi alındığını da hatırlatalım.

Örneğin iPhone'unuz yanınızda sizin sahibi olmadığınız bir AirTag'in bulunduğunu tespit ederse belli bir süre içinde sahibini uyarıyor. Fakat bu uyarılar için çoğu zaman geç kalınmış da olabiliyor. Bu durumu değiştirmek isteyen Apple, AirTag ile ilgili yeni güvenlik özellikleri getirdiğini duyurdu.

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre bilinmeyen bir AirTag'in kullanıcı ile birlikte seyahat ettiği tespit edildiğinde söz konusu kullanıcılar daha hızlı bir şekilde uyarılacak. Gelecek olan bir diğer yenilik ise AirTag kurulumu içinde yer alacak.

Apple, AirTag kurulumu içinde cihazın kötü amaçlı kullanılabileceği konusunda kullanıcılarını uyaracak. Hatırlatmak gerekirse AirTag kurulum süreci içinde böyle bir uyarı yer almıyordu. Apple tarafından sunulan "Tam Konum Bulma" özelliği ile birlikte AirTag'inizin nerede olduğunu çok daha detaylı bir şekilde görebileceğinizi de hatırlatalım.

Bu özellik daha önce sadece kendi AirTag'leriniz için kullanılabiliyordu. Fakat artık istenmeyen bir AirTag tarafından takip edildiğinize dair bir uyarı aldığınızda Tam Konum Bulma özelliğini bu AirTag'i bulmak için de kullanabileceksiniz. Bu özellik ile birlikte sizi gizlice takip eden AirTag'i daha rahat bir şekilde bulmanız hedefleniyor.

Bunun dışında gelecekte AirTag modellerinin uyarıları daha yüksek seste yapacağını da ekleyelim. Söz konusu güvenlik özellikleri ilerleyen dönemlerde yazılım güncellemeleri ile kullanıcılara sunulacak. Eşyalarınızı bulmanızı kolaylaştıran AirTag incelememizi ise aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.