Binance, Forbes'a 200 milyon dolar stratejik yatırım yapacak

Günümüzün en popüler ve en büyük kripto para borsalarından olan Binance, 200 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Forbes'un en büyük iki yatırımcısından biri de oldu.
Binance, Forbes'a 200 milyon dolar stratejik yatırım yapacak

Binance'in Binance Smart Chain (BSC) desteklemek için 1 milyar dolarlık fon oluşturduğunu geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Bu kez ise oldukça önemli bir yatırım ile karşımıza çıkan Binance, günümüzün en köklü yayın kuruluşlarından olan Forbes'a stratejik yatırım yapacağını duyurdu. 

Edindiğimiz bilgilere göre Binance, 104 yıldır yayın hayatını sürdüren Forbes'a 200 milyon dolar yatırım yapacak. Günümüzün en popüler ve en büyük kripto para borsalarından olan Binance, 200 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Forbes'un en büyük iki yatırımcısından biri de oldu.

Gerçekleşen yatırım sonrasında Forbes'un 9 yönetim kurulu koltuğunun 2'si de Binance'e geçecek. Kısacası Binance 200 milyon dolarlık yatırımla birlikte günümüzün en köklü ve saygıdeğer yayınlarından birinin yönetim kurulunda önemli bir güce sahip olmuş oldu.

Söz konusu yatırımın kripto para şirketleri tarafından bugüne kadar ABD medyasına yapılan en büyük yatırım olma özelliğini taşıdığını da ekleyelim. 1917 yılında Steve Forbes tarafından ABD'de kurulan Forbes'un hisselerinin yüzde 95'i 475 milyon dolar değerleme üzerinden 2014 yılında Hong Kong merkezli Whale Media şirketine satılmıştı. 

Forbes tarafından yapılan açıklamalara göre söz konusu 200 milyon dolarlık yatırım, yılın ilk çeyreğinde gerçekleşmesi hedeflenen birleşme amaçlı ortaklık (SPAC) için kullanılacak. Binance tarafından yapılan 200 milyon dolarlık yatırım, daha önce kurumsal yatırımcılar tarafından verilen 400 milyon dolarlık taahhütlerin yarısını karşılayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.