Spotify, içerik üreticilerine 100 milyon dolar yatırım yapacak

Spotify kurucusu ve CEO'su Daniel Ek, müzik ve ses içeriğinin lisanslanması, geliştirilmesi ve pazarlanması için 100 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı.
Spotify, içerik üreticilerine 100 milyon dolar yatırım yapacak

Dünyanın en popüler müzik streaming platformu Spotify, son dönemde skandallarla gündemde. Şirketin bu skandalını geçtiğimiz günlerde sizlere özetlemiştik. Müzisyen Neil Young, Spotify'ın podcast üreticisi Joe Rogan'ın insanların aşılanma konusunda yanlış yönlendirdiğini belirtmiş ve hatalı bilgilerin yer aldığı bir platformda şarkılarının yer almamasını istemişti. Spotify da Rogan'ın arkasında durmuş ve Young'ın şarkılarının büyük bir kısmını platformdan kaldırmıştı. 

Daniel Ek, Spotify çalışanlarına gönderdiği e-postada, Joe'yu susturmanın cevap olduğuna inanmadığını söyledi. Ek, içerik etrafında net çizgiler olması gerektiğini ve bunlar aşıldığında harekete geçmelerinin şart olduğunu söyledi, ancak konuya daha geniş açıdan bakıldığında, gerçek ve gerekli ilerlemeyi sağlayan şeyin eleştirel düşünme ve açık tartışma olduğunu dile getirdi ve böylelikle bir kere daha Joe Rogan'ın arkasında olduğunu gösterdi. 

Spotify'ın neden bir podcast üreticisinin yanında yer aldığı ise şirketin bundan sonra "içerik üretim platformu" anılmak istemesi şeklinde açıklanabilir. Şirket bunu tabii ki resmi bir neden olarak sunmadı ancak birkaç gün önce yaptığı açıklamada, platform aracılığıyla para kazanacak 50 milyon yaratıcıya ulaşmak istediğini belirtti. Ayrıca, onlara hitap edecek araçlara, kaynaklara ve hizmetlere yatırım yapmaya devam edeceğini söyledi.

Joe Rogan'ın son podcast yayınına çıkan Spotify kurucusu ve CEO'su Daniel Ek, müzik ve ses içeriğinin lisanslanması, geliştirilmesi ve pazarlanması için 100 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı. Bu para, Spotify'ın halihazırda Joe Rogan'a verdiği paranın aynısı.

Şirketin bilhassa podcast içeriklerine yatırım yapmayı planlıyor oluşu aslında şaşırtıcı değil. Webrazzi'yi yakından takip edenler de Spotify'ın bu gayesini iyi bilecektir. Birkaç ayda bir Spotify'ın podcast odaklı bir girişime yatırım yaptığını veya girişimleri satın aldığını sizlerle paylaşıyoruz. Buna rağmen Spotify'ın şirket içi podcast stüdyosunu kapatması da ilginç bir hamleydi. 

100 milyon dolar yatırım yapılacağı bilgisinin paylaşılmasına rağmen bu yatırımın nasıl yapılacağına dair herhangi bir detay verilmedi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.