SPONSORLU

AWS Startup Loft: EMEA bölgesindeki girişimler için hızlandırma programı

Amazon Web Services (AWS) hızlandırma programı AWS Startup Loft ile EMEA bölgesindeki erken aşama girişimlere destek verecek.
AWS Startup Loft:  EMEA bölgesindeki girişimler için hızlandırma programı

Amazon Web Services (AWS) hızlandırma programı AWS Startup Loft Accelerator ile EMEA bölgesindeki erken aşama girişimlere destek verecek. Her biri 10 hafta sürecek ve birbiri ardına başlayacak sanal program ile girişimler, tecrübeli mentor'lara, teknik uzmanlara, yatırımcılara ve deneyimlerini paylaşacak uluslararası bir girişimci topluluğuna erişebilecek. 

Ayrıca girişimler, ürünlerini ve iş planlarını geliştirmek, finans, pazarlama ve insan kaynakları gibi konularda planlarını iyileştirmek için AWS uzmanlarından destek alabilecek. 

İlk olarak Kasım ayında hayata geçen program, yalnızca sadece AB, Birleşik Krallık ve İsrail`den başvuru kabulunu genişletti. Program, yaklaşık 2 hafta önce aralarında Türkiye'nin de yer aldığı dahil bir grup ülkeye daha açıldı. AWS Startup Loft'un yakında tüm EMEA ülkelerine açılması planlanıyor. 

Katılımcıların AWS Activate programına katılmaya hak kazanabilecek. AWS Activate programı kapsamında girişimciler, AWS servislerinde, 25 bin dolara varan Activate kredisi kullanabilecek. Aynı şekilde 5 bin dolara kadar 1 yıl ücretsiz AWS Business Support aboneliği ve üyelere özel tekliflerden faydalanılabilecek. 

Bu arada AWS Startup Loft Accelerator'ın programa katılan girişimlerden hisse senedi (equity) almıyor.. Haftalık olarak esnek katılım şatlarına sahip olan program, sanal ortamda gerçekleştiği için girişimcileri seyahat ve konaklama masraflarından da kurtarıyor.

Programın, yatırımcıları arasında Entrée Capital ve kurucuları, Algolia'nın CEO'su Bernadette Nixon, AI girişimi Cleverly ve Portekiz merkezli Unicorn Talkdesk'in kurucusu Cristina Fonseca, ve Birleşik Krallık merkezli Retrain.ai'ın kurucu ortağı ve CEO'su ve aynı zamanda Kaltura'nın kurucu ortağı ve CEO'su Dr. Shay David yer alıyor. Girişimlerin tüm bu isimlerle birlikte çalışacağını ekleyelim. 

Programın şimdiye kadar desteklediği girişimler arasında JustEat, N26, Cabify Justt ve PayEm yer alıyor. Yemek teslimatı şirketi JustEat, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda 1,5 milyar sterlinlik bir değerlemeyle halka arz edilerek baarı hikayesine imza attı. Almanya merkezli dijital banka N26 ve İspanya merkezli araç Cabify ise kendi alanlarında öne çıkan girişimler olarak konumlanıyor. 

Justt, Avrupa ve ABD'de kullanıcı tabanını genişletirken, PayEm tohum ve A serisi yatırım turunda Glilot Capital Partners'dan 27 milyon dolar yatırım aldı. 

Başvurmak için bu formu doldurabilir, aklınıza takılan soruları [email protected]  adresine iletebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.