Dijital kredi girişimi Selina Finance, 150 milyon dolar yatırım aldı

Selina Finance tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 150 milyon dolarlık bir yatırım aldı. 150 milyon dolarlık yatırımın büyük bir kısmının borç olarak alındığını da belirtelim.
Dijital kredi girişimi Selina Finance, 150 milyon dolar yatırım aldı

Dijital kredi girişimi olarak karşımıza çıkan Selina Finance'in A serisi yatırım turunda 42 milyon pound yatırım aldığını 2020 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Selina Finance, yaklaşık 1,5 yılın ardından yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Selina Finance tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 150 milyon dolarlık bir yatırım aldı. 150 milyon dolarlık yatırımın büyük bir kısmının borç olarak alındığını da belirtelim. Toplam yatırımın 35 milyon dolarlık kısmı Lightrock liderliğinde gerçekleşti. 35 milyon dolarlık yatırıma Lightrock haricinde ise şirketin eski yatırımcılarından olan Picus Capital ve Global Founders Capital da katıldı.

Kalan 115 milyon dolarlık kısım ise borç olarak alındı. 115 milyon dolarlık borç yatırımı, Goldman Sachs ve GGC tarafından yapıldı. Söz konusu yatırımın ardından şirket değerlemesi açıklanmasa da şirkete yakın kaynaklara göre Selina Finance'in değerlemesi 140 milyon doları aşmış durumda. 

Alınan 150 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Selina Finance'in bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 200 milyon doların üzerine çıktığını da ekleyelim. 200 milyon dolarlık toplam yatırımın 115 milyon dolarlık kısmı ise borç. Küçük ve orta işletmelere esnek kredi imkanları sunma hedefi ile 2019 yılında yola çıkan Selina Finance girişimi, Andrea Olivari, Hubert Fenwick ve Leonard Benning tarafından kuruldu.

Selina'nın rakiplerine oranla en büyük farkı ise kredileri çok hızlı bir şekilde verebilmesi. Selina tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, kredileri 24 saat içinde kullanıma sunabiliyor. Son olarak Selina Finance'in kullanıcılarına 1 milyon pounda kadar kredi verebildiğini de ekleyelim..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.