114 milyon dolar yatırım alan Vivid Money'nin değerlemesi 886 milyon dolara ulaştı

Finans odaklı bir super app haline gelen Vivid Money, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Vivid Money tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 114 milyon dolar yatırım aldı.
114 milyon dolar yatırım alan Vivid Money'nin değerlemesi 886 milyon dolara ulaştı

Finansal teknolojilere odaklanan Almanya merkezli bir girişim olan Vivid Money'nin 17,6 milyon dolar yatırım aldığının 2020 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Finans odaklı bir super app haline gelen Vivid Money, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Vivid Money tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 114 milyon dolar yatırım aldı. 114 milyon dolarlık yatırım turunun Greenoaks Capital liderliğinde gerçekleştiğini de belirtelim. Greenoaks Capital'ın haricinde ise Ribbit Capital ve  SoftBank Vision Fund 2 de yatırım turuna katıldı.

Alınan 114 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Vivid Money'nin değerlemesi ise 886 milyon dolara ulaştı. Hatırlatmak gerekirse en son 2021 yılının Nisan ayında 68,5 milyon dolar yatırım alan Vivid Money, değerlemesini 411 milyon dolar olarak açıklamıştı.

Kısacası Vivid Money, aldığı son yatırım üzerinden henüz 1 yıl bile geçmeden değerlemesini iki katına çıkarmış oldu. 114 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Vivid Money'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 200 milyon dolara ulaştığını da belirtelim.

2020 yılında Alexander Emeshev ve Artem Yamanov tarafından Berlin'de kurulan Vivid Money, şu an için Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya olmak üzere 4 ülkede hizmet veriyor. Vivid Money'nin bu yıl içinde 5 ülkeye daha açılmayı planladığını da belirtelim.

Temelinde müşterilerin paralarını biriktirmelerine ve yatırım yapmalarına yardımcı olan bir platform sunan Vivid Money, geçtiğimiz Nisan ayından bugüne kadar kullanıcı tabanını 5, gelirlerini ise 25 kat artırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.