Payten, kapalı devre akıllı kartlı ödeme sistemlerine odaklanan Smarttek'i satın aldı

Asseco grubu bünyesinde faaliyet gösteren ödeme altyapıları şirketi Payten, Smarttek Yazılım Teknolojileri A.Ş.’yi satın aldı.
Payten, kapalı devre akıllı kartlı ödeme sistemlerine odaklanan Smarttek'i satın aldı

Payten’in mobil uygulamalar konusunda çalışmalar yapan Mobven’i satın aldığını 2019 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Asseco grubu bünyesinde faaliyet gösteren ödeme altyapıları şirketi Payten, Smarttek Yazılım Teknolojileri A.Ş.’yi satın aldı.

Payten ve Smarttek Yazılım Teknolojileri arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Gerçekleşen satın alma ile birlikte Payten Türkiye, bünyesinde bulunan Nestpay, Merchant Safe Unipay, Paratika ve Mobven markalarına Smarttek’i de eklemiş oldu.

Smarttek Yazılım Teknolojileri firması 2013 yılından beri mobil cüzdan ve mobil ödeme sistemleri ile Android POS ödeme sistemleri geliştirmeye odaklanmış yazılımlar üretiyor. Smarttek’in çözümleri arasında kampüs kart, hediye kart, sosyal yardım kartı, ön ödemeli kart yönetimi, kapalı devre ödeme sistemi, sadakat kartı yönetimi, otoyol ödeme ve ücret toplama, takip sistemleri ve geçiş kontrol sistemleri de yer alıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre Smarttek’in ayrıca POS cihaz yazılımları, mobil ödeme sistemleri, NFC ve RFID, kartlı ödeme ve kartlı geçiş sistemleri üzerinde sürekli Ar-Ge çalışmaları yaptığını da ekleyelim.

Smarttek Yazılım Teknolojileri A.Ş.'nin Payten bünyesine katılması ile birlikte portföylerine Android POS ile ödeme alma, mobil cüzdan ve mobil ödeme sistemleri alanlarında genişletmiş olduklarını belirten Payten Türkiye Ülke Müdürü ve Paratika CEO'su Burak Kutlu, Payten Türkiye olarak bu verimli adımın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını paylaştı.

20 yıldan fazla deneyimli üyelere sahip Smarttek Yazılım A.Ş. firmasında kapalı devre android POS ödeme sistemleri ve mobil cüzdan uygulamaları üzerine yoğunlaştıklarını dile getiren Smarttek Genel Müdürü Emrah Dinçer, online ödemeler pazarında lider konumunda olan Payten ailesine katılmış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.