Mikro-mobilite girişimi Swing, 24 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında kurulan Swing, Güney Kore'de faaliyet gösteriyor. Şirket, şu anda 35 bin araçlık elektrikli araç filosu işletiyor. Bu sene 100 bin e-scooter ve e-bisiklet üretmeyi hedefliyor.
Mikro-mobilite girişimi Swing, 24 milyon dolar yatırım aldı

Micro-mobility (mikro-mobilite) sektörü tüm dünyada yaygınlaşıyor. Pazarın büyümesi rekabeti yoğunlaştırdığı gibi bu alanda çalışan şirketlere yapılan yatırımları hızlandırıyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre; elektrikli scooter işine odaklanan  Swing, 24 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, White Star Capital liderliğinde yönetildi. Yeni gelen yatırım Japonya açılımı için kullanacakları açıklandı. Kurulduğundan beri toplam yatırım bedeli 32,9 milyon dolara çıktı. 

2019 yılında kurulan Swing, Güney Kore'de faaliyet gösteriyor. Şirket, şu anda 35 bin araçlık elektrikli araç filosu işletiyor. Bu sene 100 bin e-scooter ve e-bisiklet dağıtmayı hedefliyor. Şirket, ayrıca 200 şarj istasyonu kurmayı planlıyor.

Yakın zamanda Dayrider adlı yeni bir uygulamayı piyasaya sürdü. Bu uygulama teslimat yapan sürücülerin şarj sıkıntısı çekmeden araç kiralamasını sağlıyor. Swing, franchise modeliyle büyümeyi istiyor. Şirketin şu anda 50'den fazla franchise'ı olduğu biliniyor.

Bir taraftan Güney Kore Eylül ayında, 2025 yılına kadar sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla 62 bin elektrikli motosiklet ekleyeceğini ve 200 bin ek elektrikli şarj istasyonu kuracağını duyurmuştu. Seul ayrıca teslimat hizmetlerinde kullanılan 35 bin motosikletin tamamının elektrik motorlarıyla değiştirileceğini söylenmişti. Bu noktada Swing'i oldukça hareketli günler bekliyor. 

Geçen hafta elektrikli scooter kiralama girişimi Dott, 70 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. Alınan 70 milyon dolarlık ekstra yatırım ile birlikte Dott'un B serisi yatırım turu 155 milyon dolara ulaştı.

Bu ayın başında Ford'un sahip olduğu e-scooter girişimi Spin, faaliyet gösterdiği bazı pazarlardan çekilme kararı aldığını açıklamıştı.  Şirketin ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'taki pazarlara odaklanacak. Şubat ayında ilk olarak İspanya pazarından çıkacağı belirtilmişti

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.