Türkiye'de de hizmet veren scooter servisi Superpedestrian, 125 milyon dolar yatırım aldı

Ülkemizde İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplamda 4 bini aşkın elektrikli scooter ile hizmet veren Superpedestrian, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Türkiye'de de hizmet veren scooter servisi Superpedestrian, 125 milyon dolar yatırım aldı

Superpedestrian'ın elektrikli scooter kiralama çözümü olan LINK'in ülkemizde hizmet vermeye başladığını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Ülkemizde İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplamda 4 bini aşkın elektrikli scooter ile hizmet veren Superpedestrian, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Superpedestrian tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 125 milyon dolarlık yatırımın bir kısmının borç olarak alındığını da ekleyelim. Superpedestrian'ın değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

125 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna Jefferies, Antara Capital, Sony Innovation Fund by IGV ve FM Capital'ın haricinde şirketin eski yatırımcıları olan Spark Capital, General Catalyst ve Citi Impact Fund da katıldı. Alınan 125 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Superpedestrian'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 260 milyon doları aştı. 

2012 yılında Assaf Biderman tarafından ABD'de kurulan Superpedestrian firmasının elektrikli scooter kiralama çözümü olan LINK, ülkemizde hizmet veren diğer elektrikli scooter kiralama girişimleri ile benzer bir deneyim sunuyor. Superpedestrian'ın şu an için toplamda 10 ülkede ve 55 şehirde hizmet verdiğini de ekleyelim.

Trafik yoğunluğunu azaltmak, hava kalitesini iyileştirmek ve iklim değişikliğiyle mücadeleye destek olmak için, kısa araba yolculuklarına bir alternatif sunan Superpedestrian tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, LINK'in e-scooter ağını genişletmek, Ar-Ge çalışmaları yapmak ve yeni pazarlara açılmak için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.