Abonelik yönetim servisi Chargebee'nin değerlemesi 3,5 milyar dolara ulaştı

Chargebee'nin 250 milyon dolarlık yatırım turu Tiger Global ve Sequoia Global'ın ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti.
Abonelik yönetim servisi Chargebee'nin değerlemesi 3,5 milyar dolara ulaştı

Özellikle SaaS ve e-ticaret işletmeleri için abonelik ve faturalandırma sistemleri sağlayan bir girişim olarak hizmet sunan Chargebee, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Chargebee tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 250 milyon dolar yatırım aldı.

Chargebee'nin 250 milyon dolarlık yatırım turu Tiger Global ve Sequoia Global'ın ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Yatırım turuna, Tiger Global ve Sequoia Global'ın haricinde ise şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan Insight Partners, Sapphire ve Steadview Capital da katıldı.

Alınan 250 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Chargebee girişiminin değerlemesinin 3,5 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. En son 2021 yılının Nisan ayında 125 milyon dolar yatırım alan Chargebee, değerlemesini 1,4 milyar dolar olarak açıklamıştı.

Kısacası Chargebee, aldığı son yatırımın üzerinden henüz 1 yıl bile geçmeden yatırım alarak değerlemesini 2 katından daha fazla artırmış oldu. Alınan 250 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Chargebee'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 468 milyon doları aştı. Chargebee tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, ürün geliştirme ve küresel büyüme için kullanılacak.

Oldukça köklü bir girişim olan Chargebee, 2011 yılında KP Saravanan, Krish Subramanian, Rajaraman Santhanam ve Thiyagarajan Thiyagu tarafından San Francisco'da kuruldu. Faturalandırma sistemi ile birlikte şirketlerin aboneliğe dayalı modellerini yönetmelerine odaklanan Chargebee, bu şirketlerin Stripe ve Paypal gibi önemli servisler ile entegre bir şekilde çalışmalarını da sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.