Tedarik zincirindeki ikiz sistemler birçok sektörü destekleyebilir

Dijital ikiz sistemler bir süredir konuşulan trendlerden. Simülasyonlardan farklılaşarak gerçek ortamda tahmin yapmayı sağlayan sistemlerin farklı sektörleri de etkilemesi bekleniyor.
Tedarik zincirindeki ikiz sistemler birçok sektörü destekleyebilir

Tedarik zincirleri, 2020 ile birlikte en büyük krizlerinden birini yaşadı. Ana ihtiyaçlar ile birlikte teknoloji sektöründe yaşanan hammadde problemleri stok eksikliğine yol açarak 1 trilyon $'dan fazla kayıp yaşanmasına neden oldu. Bu ve buna bağlı olarak süregelen birçok sıkıntı nedeniyle de tedarik zincirinde içgörü ve tahminlemeye yönelik operasyon ihtiyacı daha görünür hale geldi.

Aslında önemli alışveriş günleri ve bu dönemlerin yarattığı etki senelerdir tedarik zinciri tarafında net bir konu; bu nedenle de stok konusunda yaşadığımız gibi bir kriz beklenmiyordu ancak salgının yarattığı etki tedarik zincirindeki zayıflıkları ortaya çıkartarak global bir sorunun altını çizdi.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.