Yerli oyun girişimi Fomo Games, 675 milyon TL değerleme üzerinden 67.5 milyon TL yatırım aldı

Bulmaca türünde oyunlar geliştirme hedefi ile kurulan Fomo Games'in 67.5 milyon TL'lik tohum yatırımı Libertus Capital tarafından yapıldı.
Yerli oyun girişimi Fomo Games, 675 milyon TL değerleme üzerinden 67.5 milyon TL yatırım aldı

Girişimin ekosistemimizin en önemli kaslarından biri haline gelen mobil oyun girişimleri, yatırımlarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yerli oyun girişimi Fomo Games'in 163 milyon TL değerleme üzerinden 17 milyon TL yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Mart ayında sizlere aktarmıştık.

Aldığı yatırımın üzerinden henüz bir yıl bile geçmeden yeni bir yatırım aldığını duyuran Fomo Games, 67.5 milyon TL tohum yatırım aldı. Söz konusu 67.5 milyon TL'lik yatırımın 675 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Kısacası Fomo Games, aldığı yeni yatırım ile birlikte 1 yıldan kısa süre içinde değerlemesini 4 kat artırmış oldu.

Bulmaca türünde oyunlar geliştirme hedefi ile kurulan Fomo Games'in 67.5 milyon TL'lik tohum yatırımı Libertus Capital tarafından yapıldı. Londra merkezli Libertus Capital'ın daha önce Axie Infinity ve BillionToOne yatırımları ile karşımıza çıktığını da belirtelim.

Fomo Games tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 67.5 milyon TL'lik yeni yatırım ile birlikte şirketin tohum yatırım turu da 100 milyon TL'nin üzerinde yatırımla tamamlanmış oldu. Fomo Games tarafından aktarılan bilgilere göre alınan bu yatırım, oyun geliştirme faaliyetleri ve ekibin genişlemesi için kullanılacak.

Hatırlatmak gerekirse Fomo Games'in eski yatırımcıları arasında Voodoo, Aream Group LLP, Timo Schlaefer, Fisun Koç Doğan, Micheal Kahn, Erinç Özada, Dostan Investments Limited, Alexandre Carel ve Bizler Investments Limited gibi önemli isimler yer alıyor.

Yunus Güvenen, Emre Teksöz ve Yusuf Ceylan tarafından 2019 yılında kurulan mobil oyun stüdyosu Fomo Games, bulmaca türüne odaklanıyor. Fomo Games'in ilk oyunu olan Event Twins: Design & Blast'in geçtiğimiz yıl yayınladığını da belirtelim.

Fomo Games kurucu ortağı Yunus Güvenen ile Webrazzi Summit 2020 çerçevesinde keyifli bir sohbet de gerçekleştirmiştik. Fomo Games ile ilgili daha fazla detayı videomuzda bulabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.