Türk girişimci tarafından kurulan BillionToOne, 15 milyon dolar yatırım aldı

3 yıl önce 500 Istanbul'dan yatırım alan BillionToOne, A Serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı.
Türk girişimci tarafından kurulan BillionToOne, 15 milyon dolar yatırım aldı

3 yıl önce 500 Istanbul'dan yatırım alan BillionToOne, A Serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. Hummingbird Ventures ve Neotribe Ventures'ın liderliği üstlendiği yatırım turuna katılan diğer şirketler Y Combinator, Libertus Capital, Pacific 8 Ventures, Civilization Ventures, 500 Istanbul ve HOF Capital oldu.

A Serisi ile birlikte aldığı toplam yatırım miktarını 32,5 milyon dolara çıkaran BillionToOne, yeni yatırımı UNITY ürününü ABD eyaletlerine ticari olarak genişletmek; ayrıca sıvı biyopsi ürünleri de dahil olmak üzere gelecekteki teşhis testlerinin araştırılmasını ve geliştirilmesini desteklemek için kullanılacağını açıkladı.

2016 yılında David Tsao, Oğuzhan Atay, Sukrit Silas tarafından hayata geçirilen BillionToOne, UNITY'nin lansmanından bu yana ABD'deki en iyi akademik kurumların talepleriyle karşılaştıklarını; CLIA lisanslı laboratuvarının kapasitesini 20 katına çıkaracaklarını ve talebi karşılamak amacıyla ekibini artırmayı hedeflediğini belirtiyor. Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Oğuzhan Atay, yeni yatırımın bu süreci hızlandıracağını söylüyor.

Mevcut non-invaziv prenatal testler (NIPT'ler) kistik fibroz ve spinal müsküler atrofi gibi tek genli kalıtsal bozuklukları tespit edemez, çünkü sadece bir milyon baz çiftinden daha büyük kromozomal anormallikleri tespit edebilirler. Benzer şekilde, günümüzün sıvı biyopsi testlerinde, meme kanseri için en önemli genlerden biri olan HER2 gibi bazı kanser mutasyonlarının, tespit edilecek bir kan örneğinin toplam hücresiz DNA'sının yüzde 20'si kadar yüksek olması gerekebilir. BillionToOne, bu mutasyonları çok daha düşük seviyelerde nicel olarak ölçüp belirleyebiliyor.

BillionToOne'un ilk ürünü olan UNITY ise bebeğin kistik fibroz, spinal müsküler atrofi (SMA) ve gebe anneden gelen tek bir kan tüpünden hemoglobinopatiler gibi yaygın ve ciddi kalıtsal bozukluklar riskini doğrudan değerlendiren ilk ve tek doğum öncesi tarama olarak faaliyet gösteriyor. UNITY, New York dışındaki tüm ABD eyaletlerinde ve ayrıca belirli uluslararası ülkelerde global olarak sipariş edilebiliyor.

2017 yılında gerçekleşen TechCrunch Disrupt etkinliğinde, BillionToOne'ın kurucu ortağı ve CEO'su Oğuzhan Atay ile gerçekleştirdiğimiz röportajı izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.