BreederDAO, Andreessen Horowitz liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı

Token satışı usülüyle gerçekleşen yatırım, Andreessen Horowitz'in web3 vizyonunun bir parçası olarak öne çıkıyor. 
BreederDAO, Andreessen Horowitz liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı

Web3 girişimi BreederDAO, A serisi yatırım turunda Andreessen Horowitz (a16z) ve Delphi Digital liderliğinde 10  milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Hashed, com2us, Morningstar Ventures, Mechanism Capital, Sfermion, The LAO ve Emfarsis gibi isimler katılım gösterdi. Token satışı usülüyle gerçekleşen yatırım, Andreessen Horowitz'in web3 vizyonunun bir parçası olarak öne çıkıyor. 

BreederDAO faaliyet alanı 

BreederDAO, kendini bir "NFT varlık fabrikası" olarak tanımlıyor. Şirket, yüksek hacimli varlık prodüksiyonu ile ilgileniyor. Metaverse şirketlerinin "oynadıkça kazan" stratejilerini geliştirmelerine destek olan BreederDAO, ayrıca varlık üretimini ölçeklendirerek şirketlerin daha fazla kullanıcıyı metaverse'e taşımasını sağlıyor. 

Burada şirketin ürettiği NFT varlıklarla, oyun ekonomisini güçlendirdiğini belirtmekte fayda var. Buna ek olarak blockchain oyunlarında uzmanlığını konuşturan girişim, varlıkların "guild" stratejileriyle uyumlu olabilmesi adına on-chain ve off-chain tekniklerden yararlandığını belirtiyor. 

BreederDAO, şimdiye kadar 50'den fazla Guild ortaklığı kurdu ve100 binden fazla NFT tedarik etti. Şirket ayrıca, 8'den fazla oyun ile iş ortaklığı yaptı. BreederDAO, 2025'te 5 bin oynadıkça kazan grubu ile çalışmayı planlıyor. 

Andreessen Horowitz ilgisi 

Andreessen Horowitz'in BreederDAO'ya gösterdiği ilginin sebebini öğrenmek için önceki yatırımlarına bakmak yeterli. a16z, 2021'in yaz aylarının son günlerinde Yield Guild Games'e yatırım yapmıştı. Yield Guild Games blockchain tabanlı NFT'lere yatırım yapması ile öne çıkıyor. Yield Guild Games ayrıca, bu NFT'leri oynadıkça kazan türü oyunlarda gelir elde eden kişilere kredi olarak veriyordu. 

Oyunların para kazanmasını sağlayan bir araç olarak da görev gören NFT, Sky Mavis tarafından geliştirilen Axie Infinity oyununun önemli bir başarıya imza atmasını sağladı.

Bu alanda hızlı büyümesi ile dikkat çeken Axie Infinity oyunu oldu. Bu oyunda savaşması için üretilen yaratıklar, iyi savaştığında güzel fiyatlara satılabiliyordu. Eylül 2021'de Axie Infinity içinde toplamda 2 milyar dolarlık alım satım işlemi gerçekleşti. Söz konusu 2 milyar dolarlık alım satım işleminin hem oyunun geliştiricisi olan Sky Mavis ve hem de Axie Infinity'nin oyuncuları tarafından gerçekleştirildiğini de ekleyelim.  Böylece a16z'in radarına giren şirketlerden biri de Axie'nin ana şirketi, Sky Mavis oldu. 

Axie Infinity'ye hizmet veren BreederDAO ise a16z'in bu alanda attığı 3. adım oldu. Burada yatırım şirketinin yalnızca tek bir girişime değil, adeta birbirini destekleyen bir ekosisteme yatırım yaptığını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.