Google Labs, blockchain departmanı kurdu

Şirket, Google Labs'te yeni bir blockchain departmanı kurulduğunu da açıkladı. Söz konusu departman Google'ın Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Shivakumar Venkataraman'ın yönetiminde faaliyet gösteriyor.
Google Labs, blockchain departmanı kurdu

Geçtiğimiz hafta Google'ın yeni bir artırılmış gerçeklik gözlüğü ile karşımıza çıkacağını sizlere aktarmıştık. Metaverse trendine ayak uyduran şirket, web3 teknolojilerine de yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Yine de şimdilik bu adımın Google Pay'de kendini gösterdiğini belirtelim.

Google Ticaret Başkanı Bill Ready, Paypal yöneticisi Arnold Goldberg'in ekibe katılacağını duyurdu. Ready, duyuruyla beraber, bu adımın, kripto paralar dahil olmak üzere şirketin finansal hizmetlerini genişletmek bir üzere atılmış olduğunu vurguladı. Ready'nin açıklamasına göre, Google'ın kripto paraya ilgi duyduğunu söylemekte de fayda var. 

Google Labs'in yeni blockchain birimi

Ancak Google'ın blockchain odağında attığı tek adım bu değil. Şirket, Google Labs'te yeni bir blockchain departmanı kurulduğunu da açıkladı. Söz konusu departman Google'ın Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Shivakumar Venkataraman'ın yönetiminde faaliyet gösteriyor.

Birim, blockchain ve diğer yeni nesil dağıtık bilgi işlem ve veri depolama teknolojileri üzerine çalışıyor. Kurum içindeki bu yeni yapılanma ile Venkataraman Google Labs'in kurucu lideri olarak konumlanacak. 

Google Labs yapılanması

Bilmeyenler için Google Labs'in şimdiye kadar artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik üzerine çalışmalar yürüttüğünü hatırlatalım. Yaklaşık 3 ay önce yeniden yapılandırılan Google Labs, çatısı altına AR ve VR projelerinin yanı sıra Starline ve Area 120'yi de toplamıştı. Area 120'nin şirket içi bir kuluçka merkezi olduğunu ve Google çalışanlarının şirketin veri, ürün ve kaynaklarına ulaşarak Area 120 içinde yeni projeler oluşturduklarını da paylaşalım. 

Google Labs'in başına ise 17 yıldır Google'da çalışan deneyimli yönetici Clay Bavor getirilmişti. Labs'in potansiyeli yüksek, uzun vadeli projelere ev sahipliği yaptığını belirtelim. 

Google'ın yeni blockchain birimi, ödeme alanında yeniliklerin ötesinde, şirketin kendi Metaverse'ünü kurgulamasında da kilit rol oynayabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.