Özellikle metaverse konsepti ile birlikte tekrar popülerleşen sanal ve artırılmış gerçeklik gözlükleri, büyük markaların ilgisini çekmeye devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün 2022 yılında tanıtılabileceğini ve gözlük ile ilgili teknik detayları geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık.
Bugün edindiğimiz yeni bilgilere göre teknoloji dünyasının en önemli firmaları arasında yer alan Google da yeni bir artırılmış gerçeklik gözlüğü ile karşımıza çıkabilir. 2012 yılında tanıttığı Google Glass ile dikkatleri çeken Google, akıllı gözlüğü ile beklediği başarıyı bulamamış ve projeyi 2015 yılında sonlandırmıştı.
Yıllar sonra bir artırılmış gerçeklik gözlüğü ile kullanıcıların karşısına tekrar çıkacak olan Google, bu gözlük ile birlikte metaverse ve sanal dünya için önemli bir oyuncu haline gelmeyi amaçlıyor.
Ortaya çıkan bilgilere göre Google tarafından geliştirilen artırılmış gerçeklik gözlüğünün kod adı ise Project Iris. Şirkete yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Google'ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün ilk olarak 2024 yılında karşımıza çıkması bekleniyor.
Project Iris şu an için erken geliştirme aşamalarında bu nedenle artırılmış gerçeklik gözlüğünün karşımıza çıkmasına henüz 2 yıl bulunuyor. Google tarafından geliştirilen artırılmış gerçeklik gözlüğü, gücünü yine Google tarafından üretilecek olan özel bir işlemci kullanacak.
Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yıl tanıtılan Google Pixel 6 ailesi, Google'ın kendi üretimi olan Tensor işlemcisini kullanıyordu. Project Iris içinde Tensor işlemcisinin artırılmış gerçeklik gözlüğü için tasarlanmış yeni bir versiyonu kullanılabilir.
Artırılmış gerçeklik gözlüğü, Android işletim sisteminin özelleştirilmiş bir versiyonunu da kullanacak. Şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Project Iris üzerinde çalışan toplamda 300 kişi bulunuyor. Ortaya çıkan bilgilere göre bu ekibin büyütülmesi de hedefleniyor. Project Iris ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap