Müzik servisleri içinde Spotify, azalan pazar payına rağmen ilk sırada yer alıyor

Midia Research'ün son araştırmasına göre Spotify, 2021'in ikinci çeyreği itibarıyla yüzde 31'lik pazar payıyla dünyanın en büyük müzik streaming platformu oldu.
Müzik servisleri içinde Spotify, azalan pazar payına rağmen ilk sırada yer alıyor

Müzik streaming servisleri denince her ne kadar alternatifimiz çok fazla olsa da akla ilk olarak Spotify geliyor. Aslında Spotify'ın akla ilk gelen platform olması şaşırtıcı değil, zira bunu araştırma şirketlerinin raporları da destekliyor. Midia Research'ün son araştırmasına göre Spotify, 2021'in ikinci çeyreği itibarıyla yüzde 31'lik pazar payıyla dünyanın en büyük müzik streaming platformu oldu. Onu yüzde 15 ile Apple Music ve yüzde 13'er dilimleriyle Amazon Music ile Tencent Music izledi.

Spotify'ın pazar payı yüzde 31

Spotify her ne kadar pazar payı en yüksek platform olsa da aslında şirketin pazar payında yıllara göre gözle görülür bir düşüş var. Platform, 2020'de pazarın yüzde 33'ünü ve 2019'da ise yüzde 34'ünü elinde tutuyordu. Spotify, geçtiğimiz yıl rakiplerinden daha fazla kullanıcıyı bünyesine çekti ve yüzde 20'lik bir büyüme yaşadı. Ancak Apple Music, Spotify'dan daha az kullanıcıyı platformuna eklemiş olmasına rağmen şirketin kullanıcı tabanı yüzde 25 büyüdü. YouTube Music ise 2021'in ikinci çeyreğine kadar geçen sürede yüzde 50'den fazla büyüdü.

Müzik streaming platformlarına para ödeyenlerin sayısı: 523,9 milyon

Midia'nın raporuna göre müzik streaming platformu abone sayısı 2021'in ikinci çeyreğinde toplam 523,9 milyon olarak belirtildi. Ayrıca rapora göre müzik streaming pazarı büyümeye devam ediyor ve geçen yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 26,4 artış gösterdi. 

Paylaşılan veriler, Spotify'ın 162,4 milyon abonenin biraz üzerinde ücretli abonesi olduğu yönünde. Apple Music'te bu sayı 78,6 milyon, Amazon Music ve Tencent Music'in her birinde 68,1 milyonun biraz üzerinde. YouTube Music ise 41,9 milyon aboneye karşılık gelen yüzde 8'lik pazar payıyla beşinci sırada yer alıyor.

Sonuç olarak Spotify, müzik streaming servislerinde hala ilk sırada yer alıyor. Ancak bununla birlikte şirketin pazar payı her yıl düşüş gösteriyor. Yine de rakipleri ile kıyaslandığında henüz onların epey önünde yer alıyor ve bir süre daha zirveyi kaptırmayacak gibi duruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.