Intel, 20 milyar dolarlık yatırımla Ohio'da işlemci fabrikası kuracak

Intel, ABD'nin Ohio eyaletinde yeni bir çip / işlemci fabrikası kurmaya hazırlanıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Intel, söz konusu çip / işlemci fabrikası için en az 20 milyar dolarlık yatırım gerçekeleştirecek
Intel, 20 milyar dolarlık yatırımla Ohio'da işlemci fabrikası kuracak

Günümüzün en önemli işlemci üreticileri arasında yer alan Intel ile ilgili gelişmeleri geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Bugün Time dergisi tarafından paylaşılan bilgilere göre Intel, ABD'nin Ohio eyaletinde yeni bir çip / işlemci fabrikası kurmaya hazırlanıyor. 

Kurulacak olan fabrikada yarı iletken çiplerin geliştirilmesi ve üretilmesi planlanıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Intel, söz konusu çip / işlemci fabrikası için en az 20 milyar dolarlık yatırım gerçekeleştirecek. 20 milyar dolarlık yatırım ile birlikte 1000 dönümlük bir arazi üzerine iki farklı çip / işlemci fabrikası kurulması bekleniyor.

Kurulacak olan yarı iletken çip / işlemci fabrikaları ile birlikte ise toplamda 3 bin kişilik istihdam yaratılacak. Time tarafından aktarılan bilgilere göre işlemci fabrikalarının inşaatına bu yıl içinde başlanacağını da ekleyelim. Fabrikaların 2025 yılında hizmet vermeye başlaması hedefleniyor.

Intel tarafından gerçekleştirilecek olan 20 milyar dolarlık yatırımın Ohio eyaletinde gerçekleşen en büyük özel sektör yatırımı olacağını da ekleyelim. Intel CEO'su Pat Gelsinger tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, 20 milyar dolarlık yatırımla birlikte dünya üzerindeki en büyük işlemci üretim tesisini kurmayı amaçlıyor.

Gelsinger tarafından paylaşılan bilgilere göre 1000 dönüm ve 2 fabrika ile başlayacak olan süreç, ilerleyen dönemde 2000 dönüm ve 8 fabrikaya kadar da genişleyebilir. Son olarak ABD'de büyük yatırımlarla işlemci fabrikası kuran tek firmanın Intel olmadığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Samsung'un Teksas'ta 17 milyar dolarlık yarı iletken fabrikası kuracağını geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.