Samsung, Teksas'ta 17 milyar dolarlık yarı iletken fabrikası kuracak

Samsung tarafından açıklanan bilgilere göre şirket, ABD'nin Teksas eyaletinde yarı iletken fabrikası kuracak.
Samsung, Teksas'ta 17 milyar dolarlık yarı iletken fabrikası kuracak

Samsung'un yarı iletken, biyofarma ve telekomünikasyon birimlerine 205 milyar dolar yatırım yapacağını geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere bu yatırımlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Samsung tarafından açıklanan bilgilere göre şirket, ABD'nin Teksas eyaletinde yarı iletken fabrikası kuracak.

Geçtiğimiz dönemlerde fabrikayı kurmak için Arizona ve New York'u da değerlendiren Samsung, Samsung tarafından paylaşılan bilgilere göre fabrikasını Teksas'ta kurmaya karar verdi. Açıklanan bilgilere göre yarı iletken fabrikası 17 milyar dolar yatırım ile birlikte kurulacak.

Fabrikanın kurulma amacı ise teknoloji sektörünün yaşadığı çip krizinin önüne geçmek. Hatırlatmak gerekirse pek çok teknoloji üreticisi çip krizi nedeniyle üretimi durdurma noktasına gelmişti. Kurulacak olan fabrika içinde otomobiller, telefonlar ve diğer elektronik cihazlar için çeşitli çipler üretilecek.

Samsung tarafından aktarılan bilgilere göre fabrika içinde 5G ve yapay zeka için kullanılan yüksek teknolojili çipler üretilecek. 17 milyar dolarlık yarı iletken fabrikası Samsung'un bugüne kadar ABD içinde yaptığı en büyük yatırım olacak. 17 milyar dolarlık yeni yatırım ile birlikte Samsung'un ABD'de yaptığı yatırımların toplamda 47 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim.

Teksas eyaletine bağlı Austin şehrinin hemen dışında kurulacak olan fabrikanın inşaatına önümüzdeki yıl başlanacak. 2 bin kişilik istihdam yaratması beklenen fabrikanın 2024 yılının ikinci b tamamlanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.