Instagram ücretli abonelik özelliğini 10 içerik üreticisine açtı

Şu an için 10 içerik üreticisine açılan abonelik özelliği, böylece alpha aşamasına geçmiş oldu. Abonelik kapsamında sunulan sekiz farklı ücretlendirme seçeneği, aylık 0.99 dolardan başlıyor ve aylık 99.99 dolara kadar çıkıyor.
Instagram ücretli abonelik özelliğini 10 içerik üreticisine açtı

Instagram'ın 2022 hedeflerinin videolar, mesajlar ve içerik üreticileri olduğunu sizlere aktarmıştık. Instagram, içerik üreticileri odağındaki hedeflerini adım adım yerine getiriyor. Hatırlarsanız şirket, kasım ayında içerik üreticilere özel "abonelik" özelliğini test etmeye başlamıştı. Instagram abonelik özelliğini bugün ABD'deki içerik üreticilerine kademeli olarak açmaya başladı

Hala test sürecinde olan özelliğin, yavaş yavaş resmiyet kazanacağını söylemek mümkün. Şu an için 10 içerik üreticisine açılan abonelik özelliği, böylece alpha aşamasına geçmiş oldu. Şimdilik abonelik özelliğini test içerik üreticileri @alanchikinchow@sedona.  @alizakelly@kelseylynncook, @elliottnorris, @jordanchiles, @jackjerry@bunnymichael@donalleniii ve @lonnieiiv.

SensorTower'ın abonelik ücretlerinin 4.99 dolar ve 0.99 dolar olarak belirlenceği tahminin aksine, abonelik ücretleri hem çeşitlilik gösteriyor hem de yüksek rakamlara uzanıyor. Sekiz farklı ücretlendirme seçeneği, aylık 0.99 dolardan başlıyor ve aylık 99.99 dolara kadar çıkıyor. Şirket yaptığı açıklamada içerik üreticilere "aylık tekrarlanan gelir" yaratmak istediğini belirtiyor.

Abonelik kapsamında hayata geçen özellikler arasında "Özel Hikayeler" de yer alıyor. Bu özellik, içerik üreticilerin bazı hikayeler sadece ödeme yapan takipçilere göstermesini sağlıyor. Ayrıca abonelere özel canlı yayınlar da dikkat çekiyor. 

Özel hikayeler, profil resminin etrafında beliren mor bir halka ile kendini belli ediyor. Bu arada aboneler de mor rozetlere kavuşmuş oluyor. Böylece abonelerin varlığı, herkese açık içerikler arasında ve özel mesaj kutusunda göze çarpıyor. Son olarak abonelik içeriklerine erişenlerin ekran görüntüsü almasının yasaklandığını belirtelim. 

Abonelik özelliğine içerik üreticiler tarafından bakacak olursak, yeni bir gelir modelinin kapılarının aralandığını söyleyebiliriz. Üstelik içerik üreticiler, abonelik gelirlerini bir panel üzerinden takip edebilecek.  İçerik üreticileri, abonelik ayarları isimli bu panel üzerinden toplam aboneleri, iptal edilen abonelikleri de görebilecek. 

Son bir kaç yıldır tüm sosyal ağlar, içerik üreticileri merkeze alan gelir modelleri tasarlamak için adeta yaşıyor. Zira içerik üreticilerin, platformdaki etkileşimin lokomotifi olduğunu söyleyebiliriz. Bana kalırsa, TikTok Youtube ve Meta uygulama ailesi arasındaki bu rekabetten uzun vadede içerik üreticiler karlı çıkacak.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.