Instagram içerik üreticilere özel "abonelik" özelliğini test ediyor

"Instagram Subscriptions" isimli bu yeni özellik, kullanıcıların tıpkı Patreon'da olduğu gibi içerik üreticilere abonelik üzerinden destek vermesini sağlıyor. 
Instagram içerik üreticilere özel

Haziran ayında içerik üreticiler için affiliate ve alışveriş özelliklerini duyuran Instagram, yeni bir abonelik özelliği üzerinde çalışıyor. "Instagram Subscriptions" isimli bu yeni özellik, kullanıcıların tıpkı Patreon'da olduğu gibi içerik üreticilere abonelik üzerinden destek vermesini sağlıyor. 

ABD kullanıcıları için yayına alnıması planan "Instagram Subscriptions" App Store'da da kendini göstermeye başladı. 1 Kasım'da "Instagram Subscriptions" başlığı App Store'daki Instagram sayfasında uygulama içi satın alma kısmına eklendi. SensorTower ise abonelik ücretlerinin 4.99 dolar ve 0.99 dolar olarak belirlenceğini bildiriyor. Bu bağlamda kullanıcılara 2 farklı abonelik seçeneği sunulacağını düşünebiliriz. 

Şu an için sınırlı sayıda kullanıcıya açılan abonelik özelliği, önümüzdeki dönemde ABD'deki içerik üreticilere ve kullanıcılara kademeli olarak açılacak. 

Bu arada Instagram'ın abonelik özelliği için Birleşik Krallık'ta da harekete geçtiğini ekleyelim. Birleşik Krallık'taki abonelik ücreti ise £ 0.79 olarak öne çıkıyor. 

Abonelik kapsamında yayınlanacak yeni özellikler

Abonelik kapsamında hayata geçmesi planlanan özellikler arasında "Özel Hikayeler" de yer alıyor. Bu özellik, içerik üreticilerin bazı hikayeler sadece ödeme yapan takipçilere göstermesini sağlıyor. Üstelik bu hikayeleri izleyenlerin ekran görüntüsü alması da engelleniyor. Bana kalırsa bu özellik, uzun süredir platformda yer alan yakın arkadaşlar özelliğinin harika bir uyarlaması.

Alessandro Paluzzi'nin Ağustos ayında paylaştığı tweete göre aboneler, özel bir üye rozeti alıyor. Üye rozetine sahip kişiler aynı zamanda özel canlı yayınlara da erişme imkanı kazanıyor. 

İçerik üreticilerinden güç alan sosyal ağlar, son birkaç yıldır içerik üreticiler için gelir modelleri inşa etmeye başladı. YouTube'un başlattığı bu hareket Facebook'un yanı sıra Medium'dan, Twitter'a pek çok sosyal ağı etkisi altına aldı. Bu değişimin sebebi içerik üreticileri destekleyerek platformdaki etkileşimi sürdürmek olabilir. Ancak bunun da ötesinde sosyal ağların reklamdan ziyade komisyon üzerinden gelir elde etmeye odaklandığını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.