Spyke Games, Griffin Gaming Partners'tan 55 milyon dolar tohum yatırım aldı

Spyke Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 55 milyon dolar yatırım aldı. 
Spyke Games, Griffin Gaming Partners'tan 55 milyon dolar tohum yatırım aldı

Peak Games, Zynga, Riot Games gibi Türkiye ve dünyanın en önemli oyun şirketlerinde çalışmış değerli isimler ile Peak Games kurucu ortağı ve 500 Istanbul yatırım fonundan tanıdığınız Rina Onur Şirinoğlu tarafından kurulan Spyke Games'i ve şirketin ilk oyunu olan Royal Riches'ı geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık.

Spyke Games'in yeni yatırımı bugün Arda Kutsal'ın Spyke Games kurucu ortaklarından Rina Onur Şirinoğlu ile gerçekleştirdiği canlı yayın ile birlikte açıklandı. Spyke Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda toplamda 55 milyon dolar yatırım aldı. 

Edindiğimiz bilgilere göre Spyke Games'in 55 milyon dolarlık tohum yatırımı Griffin Gaming Partners tarafından yapıldı. Yatırım sonrası Spyke Games'in değerlemesinin paylaşılmadığını da ekleyelim. 

Hatırlatmak gerekirse Spyke Games'in 2021 yılının Şubat ayında yine Griffin Gaming Partners'tan 25 milyon dolar değerleme üzerinden 5 milyon dolar tohum öncesi yatırım aldığı duyumunu sizlere aktarmıştık. Söz konusu 55 milyon dolarlık yatırımın içinde Şubat ayında gerçekleşen 5 milyon dolarlık tohum öncesi yatırım da bulunuyor. Kısacası bugün paylaşılan bilgilere göre Spyke Games, toplamda 55 milyon dolar ile tohum yatırım turunu kapatmış oldu.

Spyke Games tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 55 milyon dolarlık yatırım, girişimin ekibini büyütmesinin yanı sıra oyununun lansman ve geliştirme faaliyetleri için kullanılacak. Önümüzdeki aylarda ekibin 2 - 3 katına çıkarılması hedefleniyor.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Spyke Games'in oldukça tecrübeli bir kurucu ekibi bulunuyor. Spyke Games'in kurucuları arasında Rina Onur Şirinoğlu (CEO), Remi Onur (COO), Barkın Başaran (CPO), Fuat Coşkun (CTO) ve Mithat Madra (CMO) bulunuyor. 2020 yılında kurulan Spyke Games'in şu an için kullanıma sunulan bir oyunu bulunuyor.

Yatırıma dair tüm detayları buradan izleyebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.