Google, kiracısı olduğu Londra ofisini 1 milyar dolara satın alıyor

Google, Londra'daki Tottenham Court Road yakınlarındaki ofis binası Central Saint Giles'ı satın almak için 1 milyar dolar (730 milyon sterlin) harcayacağını açıkladı.
Google, kiracısı olduğu Londra ofisini 1 milyar dolara satın alıyor

Google, şu anda kiracısı olduğu Londra sitelerinden biri olan Central Saint Giles'ı satın alıyor. Londra'daki Tottenham Court Road yakınlarındaki ofis binasını satın almak için 1 milyar dolar (730 milyon sterlin) harcayacağını açıkladı. Şirket bu hamlesiyle İngiltere'deki kapasitesini yüzde 50 oranında artıracak ve çalışma ortamını canlandıracak.

6 bin 400 olan çalışan sayısı 10 bine çıkacak

Renzo Piano tarafından tasarlanan proje, kendine özgü kırmızı, yeşil, turuncu ve sarı cepheye sahip. Bina, 38 bin metrekare ofis alanının yanı sıra 100'den fazla konut dairesini içeriyor; zemin katta restoran ve kafelere ev sahipliği yapıyor. Satın alma işleminden sonra Google İngiltere'de şu anda 6 bin 400 olan çalışan sayısını 10 bine çıkarmayı hedefliyor, zira şirket ofis kapasitesini artmış olacağı için yeni çalışanlara da yer açılacağı belirtiliyor. 

Google'ın ofisinde ana yapısal işlerin bu yıl tamamlanması bekleniyor. Tamamlandığında 11 kat yüksekliğinde olacak ve tesiste, 25 metrelik bir yüzme havuzu, kapalı basketbol sahası ve masaj odaları ile bir çatı bahçesi bulunacak. Şirket, ofislerde sosyal mesafeyi sağlayabilmek için daha fazla alan sağlayacağını, projenin ortak çalışma alanlarını, hibrit çalışma için kapsayıcı toplantı odalarını ve ayrıca kapalı dış mekan çalışma alanlarını içereceğini belirtti. 

26 Ocak'tan sonra ofise dönüş gündeme gelebilir

Google, Central Saint Giles sitesini satın almanın yanı sıra, şu anda yapım aşamasında olan yeni King's Cross projesi ile eşit olmalarını sağlamak için oradaki ofislerinin milyonlarca sterlinlik bir tadilatını üstleneceğini de söyledi.

Google ekibi şu anda evden çalışmaya devam ediyor, ancak bu kararın 26 Ocak'ta yeniden gözden geçirileceği belirtiliyor. Google, iş gücünün büyük çoğunluğunun haftada üç gün ofise dönmesini istiyor. Ancak bu konuda şu anda kesin bir geri dönüş bilgisi bulunmuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.