Apple, iOS 15'e geçiş ile ilgili verileri paylaştı

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre son 4 yılda kullanıma sunulan iPhone modellerinin yüzde 72'sinde iOS 15 işletim sistemi kullanılıyor.
Apple, iOS 15'e geçiş ile ilgili verileri paylaştı

Apple tarafından online olarak düzenlenen WWDC 2021 ile birlikte tanıtılan iOS 15'i ve sahip olduğu yeni özellikleri geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. 20 Eylül tarihinde ise resmen kullanıma sunulan iOS 15 işletim sistemi, beklendiği gibi bazı önemli özelliklerden yoksun olarak kullanıcılarının beğenisine sunulmuştu.

Apple, bugün web sitesi üzerinden iOS 15 işletim sistemine geçiş süreci ile ilgili detayları bilgileri paylaştı. Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre son 4 yılda kullanıma sunulan iPhone modellerinin yüzde 72'sinde iOS 15 işletim sistemi kullanılıyor.

Hala popülerliğini koruyan iOS 14 ise son 4 yılda kullanıma sunulan iPhone modellerinin yüzde 26'sında aktif olarak hizmet sunuyor. Kalan yüzde 2'de ise iOS'in daha eski sürümleri kullanılmakta. Son 4 yılda değil de tüm iPhone modellerine baktığımızda ise iOS 15'in tüm iPhone modellerinin yüzde 63'ü tarafından kullanıldığını görüyoruz.

Bugüne kadar kullanıma sunulan tüm iPhone modellerinin yüzde 30'u ise iOS 14 işletim sistemini kullanıyor. Kalan yüzde 7 ise iOS'in daha eski versiyonlarını kullanıyor. iPadOS tarafına baktığımızda ise geçiş sürecinin daha sancılı olduğunu görüyoruz.

Apple'ın verilerine göre son 4 yıl içinde tanıtılan iPad modellerinin sadece yüzde 57'si iPadOS 15 işletim sistemini kullanıyor. Kalan iPad modellerinin yüzde 39'u iPadOS 14, yüzde 4'ü ise iPadOS işletim sisteminin daha eski bir sürümünü kullanıyor.

Bugüne kadar tanıtılan tüm iPad modellerine baktığımızda ise iPadOS 15'e geçiş oranı daha da düşüyor. Tüm iPad modellerinin yalnızca yüzde 49'u iPadOS 15'i kullanıyor. Tüm iPad modellerinin yüzde 37'si iPadOS 14'ü kullanırken, kalan 14 ise daha eski versiyonları kullanıyor.

iOS 15 ve iOS 14'ü kıyasladığımızda iOS 15'in 14'e oranla daha yavaş bir geçiş süreci geçirdiğini de ekleyelim. 2020 yılının Aralık ayında iOS 14'ün geçiş süreci ile ilgili verilerini paylaşan Apple, son 4 yıl içinde tanıtılan iPhone modellerinin yüzde 81'inin, tüm iPhone modellerinin ise yüzde 72'sinin iOS 14 işletim sistemini kullandığını açıklamıştı. iOS 15 işletim sistemine geçişin hızlanıp hızlanmayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.