Girişim sermayesi fonu BMW i Ventures, HeyCharge'ın tohum yatırım turuna liderlik etti

Mart 2020'de kurulan HeyCharge'ın 4,7 milyon dolarlık tohum yatırım turuna Statkraft Ventures da katıldı.
Girişim sermayesi fonu BMW i Ventures, HeyCharge'ın tohum yatırım turuna liderlik etti

Geçtiğimiz aylarda Alman Otomotiv firması BMW, girişim sermayesi fonu BMW i Ventures'un 300 milyon dolarlık yeni fon oluşturduğunu duyurmuştuk. Bu fonun kurulmasındaki amacın ulaşım, üretim ve tedarik zincirlerini daha sürdürülebilir hale getiren teknolojilere yaptığı yatırım yapmak olduğunu söylemiştik. Şirket, ilk fonu yani Fund 1'i  2016'da açıklamıştı. Hatırlatmak gerekirse fon100 milyon euro hedefi ile başlayan fon, 500 milyon euro ile kapanmıştı.

Bugün, BMW i Ventures yeni bir yatırım haberiyle gündeme geldi. Şirket, batarya teknolojileri üreten HeyCharge'ın 4,7 milyon dolar tohum yatırım turuna liderlik etti. Tura Statkraft Ventures da katıldı. BMW i Ventures Yönetici Ortağı Kasper Sage, “Önümüzdeki yıllarda elektrikli araç pazarının hızlı büyüyecek. Bu yüzden dünya çapında şarj çözümlerinden daha fazla altyapı oluşturulması gerekecek” diyerek bu alana neden yatırım yaptıklarını açıkladı. 

Almanya merkezli HeyCharge, Mart 2020'de kuruldu. Şirket, daha önce Mercedes-Benz, Google, BMW ve SIXT'de çalışmış olan Chris Carde ve Dr. Robert Lasowski tarafından faaliyete geçti. Ev içi için düşük maliyetli, yüksek ölçekli elektrikli araç şarj platformu olarak tanımlanıyor. Kurucuların fikri temelde EV şarj altyapısı günümüzde pahalı olması sorunsalı üzerinden doğdu. HeyCharge'ın çözümü apartmanlar, ofisler ve otelleri hedefliyor. Ayrıca şirket, Y Combinator'ın 2021 yaz döneminden mezun olan 374 girişim arasında yer alıyor

HeyCharge CEO'su Chris Carde konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Avrupalıların yüzde 40'ı ve ABD'de yaşayan insanların ise yüzde 37'si apartmanlarda yaşıyor. Nüfusun büyük bir bölümü EV araçlarını evde şarj etme imkanına sahip değil. Bizim çözümümüz kullanıcıların yaşadığı veya çalıştığı her yerde bu araçları uygun maliyetli ve erişilebilir olarak şarj etme imkanı sağlıyor."

Pazartesi günü elektrikli araba üreticizi VinFast'in yeni nesil batarya teknolojisi geliştiren StoreDot'a 80 milyon dolar yatırım yaptığını yazmıştık. StoreDot, yeni yatırımını Ar-Ge geliştirmek ve ölçeği genişletmek için kullanılacağını söylemiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.