Online doktor randevu platformu Doctolib, Tanker'i satın aldı

Yazılım geliştirme platformu Tanker'in satış işlemlerinin bugün tamamlanması bekleniyor. Doctolib, henüz bu konuyla ilgili açıklama yapılmadı. 
Online doktor randevu platformu Doctolib, Tanker'i satın aldı

Hastane ya da kliniklerde online randevu sistemi hastaların ve sağlık çalışanlarının hayatını oldukça kolaylaştırıyor. Bu, hastalara daha kaliteli ve daha hızlı sağlık hizmeti sunmayı sağlıyor. Bu yüzden bu alanda hizmet veren platformlar özellikle Covid-19 pandemisinden sonra oldukça değerlendi. Bunlar arasında Fransa merkezli online doktor randevu platformu Doctolib de var. 

3 milyar Euro değerlemeye sahip olan şirketin yedi yıl önce 20,5 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Doctolib, bugün yeni bir haberle yeniden gündeme geldi. Unicorn seviyesine yükselen şirket, yazılım geliştirme platformu Tanker'i satın aldı. Aldığımız bilgilere göre satışın bugün içinde tamamlanması bekleniyor. Şirketten henüz bu konuyla ilgili açıklama yapılmadı. 

2015 yılında Cedric Gestes, Clément Ravouna ve Guillaume Pontallier tarafından kurulan Tanker, uçtan uca şifreleme hizmeti sunuyor. Şirketin değerlemesinin 28 milyon ila 34 milyon dolar arasında değiştiği tahmin ediliyor. Şirketin müşterileri arasında sağlık sigortası girişimi Alan'ı ve telesağlık girişimi Qare bulunuyor. 

Online tabanlı doktor randevu sistemi hizmeti sunan Doctolib'in müşteri tabanı 300 bin sağlık çalışanından oluşuyor. 2013 yılında kurulan şirket, şimdiye kadar Avrupa'da 60 milyon kişiye hizmet verdi. 2018'de aynı alanda faaliyet gösteren MonDocteur’u satın alan şirketin kurucu ortak kadrosu oldukça kalabalık.

Şirketi Franck Tetzlaff, Ivan Schneider, Jessy Bernal, Stanislas Niox-Chateau, Steve Abou Rjeily ve Thomas Landais faaliyete geçirdi. Haziran 2020'de Doctolib, Tanker ile yaptığı ortaklık sayesinde kullanıcı bilgilerini uçtan uca şifrelediğini eklediğini duyurmuştu. Şirket, bu satın alma sayesinde bu teknolojiyi kendi bünyesinde barındıracak.

Doctolib her ne kadar unicorn seviyesine ulaşmış olsa da yatırım almaya devam ediyor. Toplamda 266,7 milyon dolar yatırım alan şirketin son yatırım turu Şubat 2020'de yapıldı. 13 yatırımcı tarafından desteklenen Doctolib, şirket politikası nedeniyle son birkaç senedir bu konuda açıklama yapmayı tercih etmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.