Yeni nesil banka Qonto, 552 milyon dolar yatırım aldı

D serisi yatırım turunda 552 milyon dolar yatırım alan Qonto'nun değerlemesi 5 milyar dolara ulaştı. Qonto, şu anda 220 bin müşteriye hizmet veriyor.
Yeni nesil banka Qonto, 552 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli bankacılık çözümü Qonto'dan ilk olarak 2017'de sizlere bahsetmiştik. O dönemde girişim ve girişimcilerin bankası olmak isteyen Qonto günümüzde bir Challenger banka olarak konumlanıyor. Tencent ve DST Global'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 115 milyon dolar yatırım alan şirket, D serisi turunu da tamamladı. 

Qonto, D serisi yatırım turunda 552 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi bu yeni yatırım ile birlikte 5 milyar dolara yükseldi. Tiger Global ve TCV liedrliğinde gerçekleşen yatırım turuna Alkeon, Eurazeo, KKR, Insight Partners, Exor Seeds, Guillaume Pousaz, Gaingels ve Ashley Flucas katılım gösterdi. 

Bu arada şirketin mevcut yatırımcıları alar, Alven, DST Global ve Tencent'in de yatırım turuna katıldığını belirtmekte fayda var. 

Girişimin Faaliyet alanı 

Başlangıçta Avrupa'daki şirketleri hedefleyen Qonto, işletmelerin banka hesaplarının yerini almaya odaklandı. İlk zamanlar 3 parti ödeme şirketleriyle hareket eden girişim, bir süre sonra ödeme şirketi lisansı almayı başardı. Şirketin 2020 itibari ile tüm müşterilerini kendi bankacılık sistemine taşıdığını da belirtelim. 

Geleneksel bankalarla karşılaştırıldığında, Qonto bir banka hesabını daha kolay açmanızı sağlıyor. Platforma üye olduktan sonra Qonto, modern bir arayüz sunuyor. Platformu kullanarak işlemlerinizi anında dışa aktarabiliyor, giderlerinizi yönetebiliyor ve gerçek zamanlı bildirimler alabiliyorsunuz. 

Bunlara ek olarak, Qonto, muhasebe işlemleri için Avrupa'daki sistemlerle entegre olarak, tüm bu süreci kolaylaştırıyor. Ayrıca iş yeri harcamaları için çalışanlara kart tanımlama da girişimin öne çıkan çözümlerinden biri. 

Qonto, özellikle yeni nesil bankaların (neobank) ve challenger bankaların odak noktasına yerleştirdiği kredi ve birikim alanında da faaliyetlerini sürdürüyor. Bu alanda My Money Bank, Cahsbee ve October ile iş ortaklığı kuran Qonto, müşterilerin 30 bin euroya varan krediler almasını ve birikim hesabı açmasını kolaylaştırıyor. 

Qonto'nun öne çıkan verileri 

Qonto, şu anda 220 bin müşteriye hizmet veriyor. Bu müşteriler 9 euro ile 249 euro arasında değişen fiyatlarla her ay şirkete ödeme yapıyor. Şimdilik 500 kişlik bir ekibe sahip olan Qonto, 2025 yılında ekibini 2 bin kişiye kadar çıkarmayı hedefliyor.  

Sadece dijital bankacılık deneyimi sunan yeni nesil bankaların sayısı, son 10 yılda önemli ölçüde artarak dünya çapında 100'den fazla bankaya ulaştı. Brex ve Ramp gibi yeni nesil bankaların, genellikle ABD pazarında yaygınlaştığını görsek de; Qonto, Avrupa pazarında da nasıl başarıya ulaşabileceğini bizlere gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.