Fransa merkezli bankacılık çözümü Qonto, 115 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli bankacılık çözümü Qonto, Tencent ve DST Global'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 115 milyon dolar yatırım aldı.
Fransa merkezli bankacılık çözümü Qonto, 115 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli bankacılık çözümü Qonto, Tencent ve DST Global'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 115 milyon dolar yatırım aldı. Eski yatırımcılar Valar ve Alven'in yanı sıra TransferWise kurucu ortağı Taavet Hinrikus ve Adyen CFO'su Ingo Uytdehaage de tura katılan isimler oldu.

Bir neobanka diyebileceğimiz Qonto, N26 veya Monzo gibi milyonlarca müşteriyi kendine çekmek yerine, Avrupa'daki küçük ve orta ölçekli şirketlere ve serbest çalışanlara hizmet veriyor. Girişime göre, Avrupa'da işletme bankacılığı konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Şirket online ve mobil ürünlerle bu konuda çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşanacağını savunuyor. Ürün şu anda Fransa, İtalya, İspanya ve Almanya'da kullanılabiliyor. Qonto'nun işlem hacimin sadece 2019'da 10 milyar euro olduğunu da hatırlatalım.

Qonto, aldığı yeni yatırımla mevcut pazarlarını ikiye katlamayı, platformun yerel ihtiyaçlara göre her ülkede daha iyi çalışmasını sağlayacak yeni özellikler geliştirmeyi ve daha fazla insan istihdam etmeyi planlıyor. 

Qonto, Haziran 2018'de ödeme kurumu lisansı aldı ve kendi temel bankacılık altyapısını geliştirdi. Şirketin kullanıcı tabanının yaklaşık yüzde 50'si şu anda Qonto'nun kendi temel bankacılık sistemini kullanıyor. Önümüzdeki aylarda Qonto, yeni ödeme özellikleri sunmayı planlıyor. Qonto, ilerleyen dönemde kredi kurumu lisansı almayı da planlıyor. 

Geleneksel bankalarla karşılaştırıldığında, Qonto bir banka hesabını daha kolay açmanızı sağlıyor. Platforma üye olduktan sonra Qonto, modern bir arayüz sunuyor. Platformu kullanarak işlemlerinizi anında dışa aktarabiliyor, giderlerinizi yönetebiliyor ve gerçek zamanlı bildirimler alabiliyorsunuz. Qonto ayrıca popüler muhasebe araçlarıyla da bütünleşiyor. Ödeme yöntemleri söz konusu olduğunda platform, kullanıcıya bir Fransız IBAN ve banka kartı veriyor. Kullanıcı, fiziksel veya sanal kartları istediği zaman sipariş edebiliyor, limitleri özelleştirebiliyor ve kartı dondurabiliyor. Qonto ayrıca otomatik ödeme ve çekleri de destekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.