Biryudumkitap, kullanıcı ediniminde yüzde 278 ve kullanıcı bazında yüzde 820 büyüdü [İnfografik]

2021 yılında yayına aldıkları içeriklerle özellikle tarih, biyografi ve felsefe alanında ciddi bir talep gören uygulama, 2022'nin ilk çeyreğinde içerik sayısını üç dilde de 3 katına çıkarmayı hedefliyor.
Biryudumkitap, kullanıcı ediniminde yüzde 278 ve kullanıcı bazında yüzde 820 büyüdü [İnfografik]

2015 yılında Türkiye'deki kitap okuma alışkanlıklarını dönüştürmek üzere bir e-posta bülteni olarak yola çıkıp yüz binlerce kullanıcıya ulaşan Biryudumkitap, 2020 yılının başında sesli kitap özetleri ve hikayeler sunan mobil uygulamasını da tanıtmış; 2021 yılında APY Ventures ve Teknasyon'dan aldığı 4 milyon TL yatırım ile yurt dışında da faaliyet göstermeye başlamıştı.

Kullanıcı bazında yüzde 820'lik büyüme

Yeni kullanıcı ediniminde yüzde 278 büyüyen Biryudumkitap, ödeyen kullanıcı bazında ise yüzde 820'lik bir büyüme gösterdi. 2021 yılında yayına aldıkları içeriklerle özellikle tarih, biyografi ve felsefe alanında ciddi bir talep gören uygulama, 2022'nin ilk çeyreğinde içerik sayısını üç dilde de 3 katına çıkarmayı hedefliyor.

Yurt dışında Fabula adı ile faaliyet gösteriyor

Yurt dışında Fabula adı ile İspanyolca ve Rusça konuşan ülkelerdeki faaliyetleri devam eden Biryudumkitap'ın 2021 verileri ise oldukça ilgi çekici. Toplamda 295 binden fazla kullanıcısı olan uygulamanın kullanıcılarının yüzde 61'i Android, yüzde 39'u ise iOS işletim sistemini kullanıyor. Uygulamadaki en popüler kitap özetlerinde ilk sırada Yual Noah Harari'nin 21. Yüzyıl İçin 21 Ders kitabı yer alıyor; onu Tolstoy'un İnsan Ne İle Yaşar, İlkin Başar'ın Kısa İkinci Dünya Savaşı Tarihi, İlber Ortaylı'nın Yakın Tarihin Gerçekleri ve Carol Dweck'in Aklını En Doğru Şekilde Kullan kitapları izliyor.

En popüler öykülerde ise Milenko Yergoviç'in Küçük Hanım'ı, Bahadır Cüneyt Yalçın'ın Davulcu'su, Ömer Seyfettin'in Falaka'sı, Ömer Seyfettin'in İlk Cinayet'i, Aleksandros Papadiamandis'in Düşkün Derviş'i yer alıyor. En popüler özgün içeriklerde Ankara Savaşı, Mete Han Kimdir?, Altı Gün Savaşı, İstanbul'un Fethi ve Stalingrad Muharebesi yer alıyor. Uygulamada en popüler yazarlar ise Ömer Seyfettin, Sabahattin Ali, İlber Ortaylı, Sadık Hidayet ve Halil Cibran. 

Kullanıcıların yüzde 54'ünü kadınlar oluşturuyor

Biryudumkitap'ın kullanıcılarının yüzde 54'ünü kadınlar, yüzde 46'sını erkekler oluşturuyor. En popüler kategoriler ise Öykü, Kişisel Gelişim, Biyografi ve Hatırat, Tarih, Düşünce ve Felsefe olarak belirtiliyor. Kullanıcıların en popüler olduğu lokasyonlar İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bakü. 

Bugüne kadar 66 bin 835 saat boyunca içerik dinlendi

Biryudumkitap'ta bugüne kadar 66 bin 835 saat boyunca içerik dinlendi. 81 bin 195 defa favoriler güncellendi. 30 bin 544 kere içerikler telefona indirildi. En çok 21 Ağustos 2021'de tek günde 1384 içerik bitirildi. En çok etkileşimde olan kullanıcı, 487 farklı kitap özeti ve öykü dinleyerek 110 saat 35 dakika 49 saniye boyunca dinleme yaptı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.