iPhone 14 Pro modelleri "hole-punch" ön kamera ile gelebilir

Bugün karşımıza çıkan yeni bilgilere göre iPhone 14 Pro modeli hole-punch tasarımına sahip bir ön kamera ile kullanıma sunulabilir.
iPhone 14 Pro modelleri

Apple'ın online olarak düzenlediği bir etkinlikle birlikte iPhone 13 ailesini tanıttığını geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Her sene olduğu gibi bu senede de bir sonraki iPhone modeli ile ilgili sızıntılar erkenden gelmeye başladı.

Bugün karşımıza çıkan yeni bilgilere göre iPhone 14 Pro modeli hole-punch tasarımına sahip hap şeklinde bir ön kamera ile kullanıma sunulabilir. Sızdırılan bilgilere göre Face ID için gerekli olan donanım bileşenleri ise ekranın altında yer alacak gibi görünüyor. Android dünyasındaki rakiplerin ön kamerayı tamamen ekranın altına yerleştirme konusunda çalışmalar yaptığını da hatırlatalım. 

Ön kamera tasarımının değişmesi ile birlikte 2017 yılından bu yana kullanılan çentik tasarımına da veda edebiliriz. Hatırlatmak gerekirse iPhone 13 ailesi ile birlikte çentik, yüzde 20 oranında küçülmüştü. Bugün ortaya çıkan sızıntının daha önce ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun ortaya attığı iddialar ile benzer olduğunu da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Kuo, geçtiğimiz yılın son günlerinde aylar sonra tanıtılması beklenen iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modelinin hole-punch tasarımına sahip bir ön kamera tasarımı ile karşımıza çıkabileceğini duyurmuştu. Pro olmayan modellerde nasıl bir tasarım tercih edileceği konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

İddialara göre iPhone 14 Pro modeli 6,1, iPhone 14 Pro Max modeli ise 6,7 inç büyüklüğünde ekranlar ile karşımıza çıkacak. Söz konusu modellerin önümüzdeki Eylül ayından tanıtılması bekleniyor. iPhone 14 ailesi ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.