Togg, blockchain çözümleri için Ava Labs ile anlaştı

Togg ve Avalanche blockchain'ini geliştiren Ava Labs, akıllı kontratlar ile güvenli ve hızlı mobilite hizmetleri geliştirmek üzere stratejik bir ortaklığa gitti.
Togg, blockchain çözümleri için Ava Labs ile anlaştı

Togg, geçtiğimiz günlerde CES'te global lansmanını gerçekleştirmişti. Şirket şimdi de oldukça dikkat çekici bir iş birliği haberiyle karşımızda. Togg ve Avalanche blockchain'ini geliştiren Ava Labs, akıllı kontratlar ile güvenli ve hızlı mobilite hizmetleri geliştirmek üzere stratejik bir ortaklığa gitti. CES 2022'de duyurulan iş birliği ile aslında Togg'un blockchain konusunda tüm işlerini Ava Labs yapıyor olacak. 

Togg sahibi olmayan kullanıcılar da bu platformdan yararlanabilecek

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, Ava Labs ile yapılan iş birliği Togg kullanıcılarının deneyimini başka bir noktaya taşımak istediklerini söylüyor. Karakaş'ın dediğine göre tüm mobilite ekosistemine dahil olan iş ortakları, Togg kullanıcıları ve hatta Togg sahibi olmayan kullanıcılar da bu platformdan yararlanabilecek. Bu noktada Togg'un IoT ve M2M iletişim teknolojileri ile blockchain altyapısını birleştirdiğini de es geçmemek lazım.

Togg ve Ava Labs iş birliği ile neler olacak?

Intermodal olarak adlandırılan karma modele sahip Togg Navigasyon sistemi sayesinde kullanıcılar farklı ulaşım çözümleri kullanarak seyahat etme imkanı sahip olacak. Kullanıcılar, Togg akıllı cihazlarını önceden rezerve edilmiş şarj istasyonunda park ettikten sonra scooter ile yolculuğa devam edebilecek ya da çevredeki kahveciden kahvesini alabilecek. Bu ürün ve hizmetler karşılığında da Togg akıllı cihazın kullandığı blockchain teknolojisi ve akıllı kontratlar ile hızlı ve güvenli bir şekilde işlem yapabilecek. Ayrıca araçta yapılan bakım ve değişen parçalar blockchain üzerinde tutulacak, böylece güvenilir bir ikinci el piyasası oluşacak.

Ava Labs CEO’su Prof. Dr. Emin Gün Sirer, Avalanche'ın tamamlanma süresi bakımından blockchain üzerinde en hızlı akıllı kontratlara sahip ve küresel çapta ölçeklenebilir uygulamalarda kullanılabildiğini ve Togg’un vizyonunu gerçekleştirmesine destek olmak için iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söylüyor.

Emin Gün Sirer tarafından kurulan AVA Labs, merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları ve işletme blockchain çözümleri başlatmak için bir açık kaynak platform ve 1. katman protokolü olarak hizmet veriyor. Platform, DeFi uygulamalarını ve blockchain kullanımlarını tek bir ölçeklenebilir ve birlikte işler ekosistem altında birleştirmek için tasarlandı. Aslında AVA Labs, 2020 yılının eylül ayından bu yana kullanılan Avalanche coin'i geliştirmesi ile tanınırlığını yerlilikten globale taşıdı. Avalanche ise ölçeklenebilen ve güvenlikli bir ağ. AVAX sembolü ile gösterilen bu coin izin gerektiren ve gerektirmeyen blockchain'lerin tek bir ağ üzerinden çalışabilmesini mümkün hale getiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.