Bordrolama ve İK girişimi PayFit, 254 milyon euro yatırım aldı

PayFit, General Atlantic'in liderliği üstlendiği Seri E yatırım turunda 254 milyon euro yatırım aldı ve şirketin değerlemesi bu yatırım sonrasında 1.82 milyar euroya yükseldi.
Bordrolama ve İK girişimi PayFit, 254 milyon euro yatırım aldı

Fransa son dönemde girişimcilik ekosistemi göz önünde bulundurduğunda öne çıkan ülkelerden biri. Her ne kadar geçtiğimiz yıl Avrupa'da gerçekleşen en büyük yatırım turlarında ilk 20'de bir Fransız girişim görmemiş olsak da 2022 için Fransa'nın kaderi farklı olacak gibi duruyor. Zira Paris merkezli insan kaynakları girişimi PayFit, General Atlantic'in liderliği üstlendiği Seri E yatırım turunda 254 milyon euro yatırım aldı ve şirketin değerlemesi bu yatırım sonrasında 1.82 milyar euroya yükseldi. Tura Eurazeo, Bpifrance’in Large Venture fonu ve Accel katıldı. 

Firmin Zocchetto, Florian Fournier ve Ghislain de Fontenay tarafından 2015 yılında hayata geçirilen PayFit, KOBİ'lerin çalışanlarının ücret ve izinlerini kolayca yönetmesine olanak tanıyor. PayFit, bordro ve İK yönetimini basitleştirmeyi hedefliyor. Şirket, özellikle yetersiz hizmet alan küçük ve orta ölçekli işletmeler için karmaşık ve yoğun zaman alan İK süreçlerini otomatikleştiren yeni nesil bordro çözümü sunuyor. PayFit'in platformu, İK yöneticilerinin, finans yöneticilerinin ve işletme sahiplerinin, hızla büyüyen İK teknolojisi pazarında bordro hesaplamalarını kolayca yapmalarını sağlıyor.

PayFit tatilleri yönetmek, işe başlamayı kolaylaştırmak, zaman çizelgelerini yönetmek ve çalışan giderlerini takip etmek için farklı araçlar sunuyor. Şirket, kısa bir süre sonra yıllık performans incelemelerine odaklanan bir ürünü de piyasaya süreceğini açıklıyor. 

PayFit'in müşteri sayısı, 2015 yılındaki kuruluşundan bu yana 6 bine ulaştı ve bu müşterilerin yüzde 80'i Fransa'dan. Şirket, Fransa dışına açıldı ve Almanya, İspanya ve Birleşik Krallık olmak üzere üç büyük Avrupa pazarında daha faaliyet göstermeye başladı. 

PayFit, aldığı yeni yatırımı mevcut pazarlardaki penetrasyonunu derinleştirmek için kullanacak. Aynı zamanda 700 olan çalışan sayısını 1000'in üzerine çıkarmak ve İK yönetimi genelinde KOBİ'ye özel çözümünü geliştirmek de şirketin yatırımla ilgili planları arasında yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.