Yapay zeka yardımıyla dakikalar içinde sunum oluşturmanıza yardımcı olan platform: Slidekick

Slidekick, sunumunuzun konusuyla ilgili sorduğu soruların ardından içerik ve slaytlar oluşturuyor. İçeriği slayt slayt onaylayarak, gerekirse eklemeler yaparak kendiniz düzenleyebiliyorsunuz.
Yapay zeka yardımıyla dakikalar içinde sunum oluşturmanıza yardımcı olan platform: Slidekick

İş veya eğitim hayatında muhakkak bir sunuma rastlamış, bir sunum hazırlamak durumunda kalmış ya da en azından bulunduğunuz bir toplantıda gösterilen sunumu incelemişsinizdir. Bir sunumla karşılaştığım zaman benim kafamda genelde o sunumun hazırlanma süreçleri oluyor. Hangi uygulama ile hazırlandı, veriler nasıl derlendi, arka plan neye göre seçildi, yazı stilini belirlenirken neler düşünüldü, sunumu hazırlamak ne kadar sürdü gibi birçok kişi için ıvır zıvır sayılacak soruların cevaplarını da fazlasıyla merak ediyorum. 

Açıkçası benim için bir sunum hazırlamak o kadar da keyifli bir iş değil, zira hem vaktimi fazlasıyla alıyor hem de tam olarak istediğim gibi bir içerik oluşturmak için epey çaba sarf ediyorum. Ancak karşıma çıkan ve oldukça yeni diyebileceğim Slidekick adlı platform benim için sıkıntılı olan bu süreci bir hayli kolaylaştıyor. 

Şu an için ücretsiz olarak hizmet veriyor

Öncelikle en baştan belirteyim, Slidekick şu an için tamamen ücretsiz olarak hizmet veren bir platform. Uygulamayı kullanmak için e-posta adresinizi eklemeniz ve bir şifre oluşturmanız yeterli oluyor. Slidekick, sunum hazırlarken yapay zeka yardımıyla kişiye yardımcı olmayı ve zamandan tasarruf edilmesini odağına alıyor. Platform, girişimin kurucuları tarafından "yapay zeka asistanı" olarak tanımlanıyor. Zira sunum hazırlayacağınız zaman sizin verdiğiniz en ufak bilgiden yola çıkarak size sorular soruyor, soruların cevaplarını bilmiyorsanız ya da o anda bilgileri toparlayamadıysanız verebileceğiniz bazı cevapları önünüze seriyor, sizden sadece en uygun olanı seçmenizi istiyor. 

Sunumları farklı formatlarda indirmek mümkün

Platform, sunumunuzun konusuyla ilgili sorduğu soruların ardından içerik ve slaytlar oluşturuyor. İçeriği slayt slayt onaylayarak, gerekirse eklemeler yaparak kendiniz düzenleyebiliyorsunuz. 10 aşamalı süreçten sonra sunumunuz indirilmek üzere hazır oluyor ve PDF, PPT veya Google Slides formatlarında sunumunuzu indirebiliyorsunuz. İndirdikten sonra da dilerseniz ilgili uygulamadan arka plan, logo, linkler gibi gerekli düzenlemeleri yapabiliyorsunuz. 

Özetlemek gerekirse; Slidekick size taslak bir sunum oluşturuyor, beğenirseniz sunumu o şekilde de kullanabiliyor veya taslağın üzerinde oynamalar yaparak daha kişisel bir sunum da elde edebiliyorsunuz. İş dünyasında gördüğüm bazı sunumların yanında Slidekick'in taslak sunumunun bile oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. 

Victor Metelskiy tarafından hayata geçirilen Slidekick, en başta da belirttiğim gibi şu anda ücretsiz bir beta sürümde. Yani ilerleyen dönemde platformun belirli abonelikler sunması olası. Fakat şu anda buna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor ve dolayısıyla premium üyeliğin sunacağı ayrıcalıklara dair bir paylaşım yapmak da mümkün olmuyor. 

Slidekick'i buradan inceleyebilir ve hatta dilerseniz basit bir sunum bile hazırlayabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.