Apple, tatil sezonunda 40 milyondan fazla iPhone sattı

Wedbush analisti Daniel Ives'ın paylaştığı yeni bilgilere göre iPhone 13 ailesi, Aralık ayındaki tatil sezonunda önemli satış başarıları elde etti.
Apple, tatil sezonunda 40 milyondan fazla iPhone sattı

Apple'ın şirket değerinin 3 trilyon dolar barajını geçtiğini gün içinde sizlere aktarmıştık. Apple'ın bu başarıyı elde edebilmesini sağlayan en önemli etken ise şüphesiz iPhone modellerinin akıllı telefon pazarındaki başarıları. Geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 13 ailesinin tanıtıldığını sizlere aktarmıştık.

Wedbush analisti Daniel Ives'ın paylaştığı yeni bilgilere göre iPhone 13 ailesi, Aralık ayındaki tatil sezonunda önemli satış başarıları elde etti. Daha önce Bloomberg ve şirkete yakın başka kaynaklar iPhone 13 ailesine olan ilginin azaldığını bu nedenle üretimin de azaltılacağını paylaşmıştı.

Bu durumun tam tersini paylaşan Daniel Ives, tüm dünyada yaşanan çip kıtlığına rağmen Apple'ın tatil sezonunda 40 milyonu aşkın iPhone satışı gerçekleştirdiğini belirtti. 40 milyonluk iPhone satışın tamamının iPhone 13 ailesindeki modeller olduğunu da ekleyelim. 

Apple'ın servis işi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Ives, şirketin servis işinin değerinin 1,5 trilyon doları aştığını paylaştı. Servis işinin her geçen gün daha da büyüyeceğini belirten Ives, bu işin 2024 yılında yıllık 100 milyar doları aşkın gelir getireceğini de paylaştı.

Apple'ın hizmet işlerinin içinde Apple Music, Apple Arcade, iCloud, Apple TV+ ve Apple Fitness+ gibi önemli çözümlerin yer aldığını da ekleyelim. Apple'ın şirket değeri ve iPhone satışları ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.