Apple'ın şirket değeri 3 trilyon dolar barajını geçti

iPhone satışlarının başarısı ile ivmesini her geçen gün artıran Apple'ın şirket değeri ise 3 trilyon dolar barajını aştı.
Apple'ın şirket değeri 3 trilyon dolar barajını geçti

Günümüzün en önemli teknoloji markası olan Apple'ın, borsada 1 trilyon dolar değerlemeyi aşan ilk şirket olduğunu 2018 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bu gelişmenin 2 yıl sonrasında ise Apple önemli bir başarı yakalayarak şirket değerini 2 trilyon dolar barajının üzerine çıkarmıştı.

iPhone satışlarının başarısı ile ivmesini her geçen gün artıran Apple'ın şirket değeri ise 3 trilyon dolar barajını aştı. Kısacası Apple, 1 trilyon barajını geçmesinin üzerinden yaklaşık 3 yıl sonra 3 trilyon dolar şirket değerlemesi barajını da geçmiş oldu.

3 trilyon barajını geçtikten sonra ise bir düşüş yaşandı. Şu an için baktığımızda Apple'ın şirket değerinin 2,99 milyar dolar seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Apple'ın hisse değerinin 182,86 dolara çıkması ile birlikte şirketin değeri 3 milyar dolar barajını aştı.

Şu an için ise Apple'ın hisse değeri 182,01 dolar seviyelerinde. Apple'ın 3 trilyon dolar barajını aşabilmesinin en büyük nedeni ise pandemi sürecinde bile satış başarıları elde edebilmesi. Apple'ın şirket değeri anlamında rakiplerine baktığımızda ise Amazon, Alphabet (Google), Meta (Facebook), Microsoft ve Tesla'yı görüyoruz.

Günümüzün en önemli e-ticaret çözümü olan Amazon'un şirket değeri, 1,73 trilyon dolar seviyelerinde. Google'ın çatı şirketi olan Alphabet ise 1,92 trilyon dolar ile 2 trilyon barajına çok yakın. Tıpkı Apple gibi 2 milyar dolar barajını geçen firmalardan olan Microsoft'un şirket değeri ise 2,51 trilyon dolar. Son olarak Meta'nın 941.74 milyar dolar ve Tesla'nın ise 1,20 trilyon dolar şirket değerine sahip olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.