GBA, 2021 yılını 2,2 milyon dolarlık yatırım ile kapattı [İnfografik]

Edindiğimiz bilgilere göre Galata Business Angels, 2021 yılını 2,2 milyon dolar yatırım yaparak kapattı.
GBA, 2021 yılını 2,2 milyon dolarlık yatırım ile kapattı [İnfografik]

Yatırım sayısını 39'a çıkaran Galata Business Angels'ın (GBA) 2020 yılında 9 milyon TL yatırım yaptığını geçtiğimiz yıl sizlere aktarmıştık. 2021 yılında da yatırımlarına kaldığı yerden devam eden Galata Business Angels, 2021 yılı ile ilgili verilerini bir infografik ile paylaştı.

İnfografik ile birlikte paylaşılan bilgilere göre Galata Business Angels, 2021 yılını 11 girişime 2,2 milyon dolar yatırım yaparak kapattı.

Paylaşılan bilgilere göre GBA, 2021 yılı içinde portföyüne araç kiralama pazar yeri Rentiva, Estonya merkezli tarım teknolojileri girişimi Agrovisio, yüksek kolajenli atıştırmalık üreticisi Pacha, haber içerik platformu Aposto!, e-ticaret analiz ve çözüm platformu Usersdot, üretici pazar yeri Tridi, el yapımı halıları ABD pazarına katma değerli şekilde taşıyan Revival ve müşteri şikayet yönetimi platformu Juphy dahil olmak üzere 8 yeni girişimi kattı.

GBA'nın portföy şirketleri arasında yer alan ve Webrazzi okuyucularının da yakından tanıyacağı Firefly, Alotech ve Fazla Gıda’ya da takip (follow on) yatırımları yapıldığını da ekleyelim. GBA, 2,2 milyon dolar yatırım ile birlikte geçtiğimiz yıllara kıyasla en yüksek yatırım hacmine ulaştı.  

GBA tarafından 2012 yılından bu yana yatırım yapılan toplam girişim sayısı ise 47'ye ulaşmış oldu. GBA'nın bu yıl yatırım yaptığı Pacha, Usersdot, Tridi ve Juphy girişimlerinin kadın kurucu ortaklara sahip olduklarını da ekleyelim. 

Exit tarafında da oldukça verimli bir yılı geride bırakan GBA, 2021 yılında Insider, Garaj Sepeti ve Remote Team exitlerini gerçekleştirdi. 

2022 yılını GBA’nın yatırım yapmaya başlamasının onuncu yılı olarak kutlayacaklarını dile getiren GBA başkanı Emre Kurttepeli, son on senedir istikrarlı şekilde yatırıma devam etmelerinden memnun olduğunu ve 2021 yılını 2,2 milyon dolarlık GBA’nın en yüksek yatırımıyla tamamladığını iletti.

Firefly’a 1,1 milyon dolar, Revival’a 350 bin dolar ve Fazla Gıda’ya 294 bin dolar olarak gerçekleşen yatırım turlarının, yine GBA tarihindeki en yüksek yatırım turlarından olduğunun da altını çizen Kurttepeli, yatırım ortamındaki hareketliliğin portföy şirketlerine yaradığını da belirtti.

2022 yılında finansal teknolojiler, yapay zeka ve Web3 alanlarda yatırımları artırmayı hedeflediklerini ve GBA olarak kadın girişimci sayısındaki artışı çok önemsediklerini belirten GBA Genel Sekreteri Ata Uzunhasan ise kadın girişimcilere destek olma konusunda önemli işler yaptıklarına dikkat çekti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.