Synnada.ai, 500 Istanbul, Collective Spark ve Day One Capital öncülüğünde 2.6 milyon dolar yatırım aldı

Gerçek zamanlı veri sistemlerinin daha etkin kullanılmasını sağlayacak yapay zeka sistemleri sunan girişim synnada.ai, tohum öncesi turunda 500 Istanbul, Collective Spark ve Day One Capital öncülüğünde 2.6 milyon dolar yatırım aldı.
Synnada.ai, 500 Istanbul, Collective Spark ve Day One Capital öncülüğünde 2.6 milyon dolar yatırım aldı

2021 yılının aralık ayında Mehmet Ozan Kabak ve Sami Can Tandoğdu tarafından kurulan, gerçek zamanlı veri sistemlerinin daha etkin kullanılmasını sağlayacak yapay zeka sistemleri sunan girişim synnada.ai, tohum öncesi turunda 500 Istanbul, Collective Spark ve Day One Capital öncülüğünde 2.6 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Crowdstrike’ın eski üst düzey yöneticisi Richard Olver ve Stanford SRI’ın eski genel müdürü Steve Ciesinski de melek yatırımcı olarak katıldı.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Mehmet Ozan Kabak büyük veriden hızlı akan veriye doğru bir dönüşüm yaşandığını ve firmaların hızlı akan veri üzerinde otonom çalışabilen, kırılgan olmayan ve güncelliğini koruyan gerçek zamanlı yapay zeka sistemleri kurmakta büyük zorluklar çektiğini belirtti. Yaklaşık 10 senedir bu tarz sistemlerin tasarlanmasında, kurulumunda ve yönetiminde çalışmış olan Ozan, bu dönüşümün çok hızlı gerçekleştiğini ve sektörün synnada.ai’nin geliştirdiği sistemlere ihtiyacının arttığını söyledi

Gerçek zamanlı sistemlerin üzerine etkin tespit-et, aksiyon-al uygulamalarının kurulabilmesini sağlayacak hızlı ve efektif makine öğrenmesi teknolojiler geliştirecek olan şirket, son dönemde yükselişte olan Clickhouse, InfluxDB, Materialize, Vectorized gibi zaman serisi veritabanlarının öncüsü olduğu gerçek zamanlı sistem dönüşümüne katkıda bulunacak.

Merkezi Austin'de, AR-GE merkezi Ankara'da

Merkezi Austin, Teksas’ta olan şirketin Ankara’da bir AR-GE merkezi bulunuyor. Türkiye’deki yetenekli mühendisler ile ancak Silikon Vadisi gibi yerlerde geliştirilebileceği düşünülen yüksek teknolojileri geliştirmenin mümkün olduğunu söyleyen Ozan, 2022 yılının içerisinde Türkiye’deki araştırma geliştirme ekibini 15 kişiye kadar genişletmeyi planladıklarını belirtti.

Kurucu ortak Sami Can Tandoğdu, girişimin ana odağının öncelikli olarak Amerika pazarı olduğunu, ürün geliştirme aşamasını desteklemek adına alfa müşteriler ile görüşülmeye başlandığını belirtti. Ana müşteri odaklarının gerçek zamanlı uygulamalar üzerine çalışan ve bu uygulamaları daha akıllı hale getirmek isteyen yazılımcılar olduğunu belirten Sami Can, son dönemde yükselişe geçmiş olan Getir, TrendyolGo, Hepsiburada, Doordash gibi  gerçek zamanlı uygulamalara dikkat çekerek geleceğin kullanıcısına gerçek zamanda adapte olan uygulamalar olduğunu söyledi.

500 Istanbul kurucu ortağı Enis Hulli, synnada.ai’a yönelik görüşlerini, “Erken aşamada yatırım yaparken, 'bu problemi çözerse bu ekip çözer' dediğiniz fırsatlar oluyor. Synnada bunun en güzel örneklerinden. Gerçek zamanlı sistemlerin olağan günümüzün bir parçası olacağı bir geleceğe doğru gidiyoruz, synnada.ai’nin bu geleceğin önemli yapı taşlarından birisi olacağına inanıyorum” olarak aktardı.

Collective Spark kurucu ortaklarından Atıl Erken "Makine öğrenme ile akan veride gerçek zamanlı anomali tespiti daha önce de yakından baktığımız bir alan, Ozan ve Sami Can da bu problemi ölçeklenebilir bir yöntem ile çözebilecek ideal ‘hacker & hustler’ kombinasyonunu sağlayan güçlü bir ekip. Bu anlamda Synnada’nın gurur duyacağımız bir küresel başarı hikayesi olacağına inanıyoruz" dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.